1 Sfecla Mica, 2 Morcovi Si 1 Mar. Detoxifica Ficatul Si Rinichii, Previn Dezvoltarea Tumorilor, Ajuta Tiroida Si Multe Altele. Cum Se Prepara Si Se Consuma
Aceasta reteta a fost propusa de cel mai renumit nutritionist chinez Cheng Lee, pentru redobandirea generala a sanatatii.
La elaborarea acestei retete specialistul a pornit de la premisa ca ingredientele remediului trebuie sa fie foarte simple si accesibile, astfel incat fiecare persoana sa poata prepara acest remediu.
Acest lucru a fost foarte usor de indeplinit, pentru ca sfecla, morcovul si marul contin toate elementele necesare sanatatii.
RETETA
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara acest remediu: 1 sfecla mica, 2 morcovi, 1 mar. Ce faci mai departe: Stoarceti sucul din acest produse, fara a le mesteca.
Le puteti amesteca abia peste o ora, pentru ca este nevoie de ceva timp pentru ca ele sa-si elibereze toti compusii.
La ce te ajuta aceasta bautura uimitoare: Detoxifica ficatul si rinichii, Previne dezvoltarea tumorilor, Reduce durerea menstruala, Fortifica sistemul imunitar, Intinereste pielea, Trateaza tiroida, Ajuta la slabit.
Dupa cum vezi, totul este simplu, genial de simplu! Atentie: aceasta bautura nu trebuie consumata de persoanele cu diabet, diaree, urolitiaza si cu probleme gastrice.
Beneficii sfecla
Betacianina, substanta care se gaseste in sfecla, contribuie la eliminarea toxinelor din organism si la prevenirea aparitiei cancerului!
Ajuta la vindecarea bolilor de vezica biliara, la scaderea nivelului de colesterol si la vindecarea gutei.
Impiedica formarea cheagurilor de sange si depunerea colesterolului pe vasele de sange.
Abunda in vitamine precum B1, B2, B2, C si acid folic, extrem de benefice pentru organism.
Contine aminoacizi, esentiali in dezvoltarea si mentinerea tesutului muscular.
Contine iod, cunoscut pentru efectele benefice asupra glandei tiroide.
Continutul crescut de potasiu din sfecla, ajuta la intarirea muschiului inimii.
De asemenea, sucul de sfecla rosie este cunoscut pentru efectul de scadere a tensiunii arteriale si, prin urmare, previne atacurile de inima si bolile cardiovasculare.
Beneficii morcov
Morcovii imbunatatesc vederea
Sunt bogati in betacaroten, un compus care se transform in mod natural in vitamina A atunci cand sunt consumati. Cu cat morcovul este mai oranj, cu atat este mai bogat in betacaroten.
La nivelul retinei, vitamina A se transforma in rodopsina, un pigment purpuriu care te ajuta sa vezi noaptea. In plus, betacarotenul protejeaza impotriva degenerarii maculare (afectiune care include o varietate de boli de natura oftalmologica) si a cataractei.
Previn cancerul
Studiile arata ca morcovii reduc riscul aparitiei cancerului de plamani, mamar si de colon cu pana la o treime datorita continutului de falcarinol, un pesticid natural din componenta acestora.
Previn aparitia bolilor cardiace
Acestia scad nivelul colestrolului rau care cauzeaza ateroscleroza, iar fibrele pe care le contin elibereaza fluxul sanguine de excesul de lipide. De asemenea, morcovii contin potasiu, care ajuta la echilibrarea nivelului de sodiu, asociat cu hipertensiunea, si tin presiunea sangelui sub control.
Morcovii au efect antirid
Sunt bogati in antioxidanti care protejeaza celulele pielii si lupta impotriva radicalilor liberi.
Ideali pentru o piele sanatoasa
Morcovii contribuie la detoxifierea ficatului, ajuta la vindecarea acneei, previn deshidratarea si ajuta la uniformizarea tenului.
Beneficii mere
Potrivit medicinei chineze, merele contribuie la consolidarea inimii, potolesc setea, lubrifiaza plamanii, scad mucoasa si cresc fluidele corporale.
Otetul de mere poate ajuta la prevenirea formarii de pietre la rinichi.
Studiile indica faptul ca zilnicul consum de mere (cel putin un mar pe zi) poate reduce dezvoltarea bolilor de piele.
Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui mar inainte de masa a ajutat femeile sa piarda cu pana la 33% mai mult in greutate, fata de femeile care nu au consumat un mar.
Un mar contine doar intre 50-80 de calorii si nu are nici o grasime sau continut sodiu.
Merele sunt o sursa bogata de vitaminele C, A si flavonoide, continand totodata cantitati mai mici de fosfor, fier si calciu.
Merele sunt o foarte buna sursa de potasiu, care promoveaza la randul ei sanatatea inimii.