A FOST FĂCUTĂ NECROPSIA BEBELUȘULUI MORT DUPĂ BOTEZ. CARE ESTE CAUZA DECESULUI

A fost făcută necropsia bebelușului mort după botez. Medicii legiști au aflat cauza decesului băiețelului în vârstă de o lună și jumătate.

Astăzi a fost efectuată necropsia. La solicitarea parchetului și a familiei au fost aduși specialiști și din alte localități, pentru o evaluare cât mai minuțioasă a cazului.

În plămânii bebelușului s-a găsit lichid. De asemenea, medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul.

ÎPS Teodosie: ”Nu se schimbă nimic”
Patriarhia a anunțat, luni, că există posibilitatea ca preotul să nu îl scufunde complet pe bebeluş în cristelniţă, ci doar să

îi toarne apă pe creştet. ÎPS Teodosie, însă, nu vrea sub ncio formă să schimbe ritualul botezului. Potrivit acestuia, procedurile apar în Sfintele Canoane și nu pot fi modificate.

“Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că… o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință

sunt valabile și peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița?

Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul unei emisiuni TV. scrie cancan.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤