A murit avocatul

Anunțul a fost făcut duminică dimineață de soția acestuia, Daniela Sava, într-o postare pe o rețea de socializare.

,,Dumnezeu l-a vrut la el prea devreme, pentru că l-a iubit mult. A suferit în tăcere, și-a dus crucea cu demnitate. Sper că ești într-o lume mai bună, mai curată, mai cinstită. Știu că nu ți-a fost ușor, dar tu ai fost un luptător! Drum lin, suflet curat și bun! Te voi iubi mereu!”, a scris Daniela Sava pe pagina sa de facebook.

Surse apropiate familiei Sava spun că avocatul s-ar fi îmbolnăvit în închisoare, pe vremea în care și-a executat pedeapsa de trei ani de detenție aplicată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Sava a fost condamnat în 2015 pentru trafic de influență, fals în înscrisuri și spălare de bani într-un dosar deschis de DNA Oradea și instrumentat de fostul procuror șef al unității de parchet, Ciprian Man. Unii dintre colegii de breaslă ai lui Sava spun că acesta ar fi fost o victimă a procurorului Ciprian Man, ucenicul avocatului decedat.

,,Acel dosar a fost încropit de Ciprian Man. Sava l-a adus pe Man în avocatură, l-a luat ca stagiar al său, l-a format și a avut grijă de el ca de propriul copil. În respectivul dosar, moral era ca procurorul Man era să se abțină”, a declarat un avocat.

,,Am aflat cu stupoare de decesul colegului nostru. Îmi pare rău de el. Nici nu a apucat pensia”, a spus un alt coleg avocat.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤