A Murit Cel Mai Bătrân Bărbat Din Lume, La 127 De Ani. Familia A Început Demersurile Să-L Introducă În Cartea Recordurilor

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la vârsta de 127 de ani. Familia acestuia vrea să-l introducă post-mortem în Cartea Recordurilor.

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit la vârsta de 127 de ani. Este vorba despre Natabay Tinsiew, din Eritrea, Africa. Familia acestuia a început demersurile să-l introducă post-mortem în Cartea Recordurilor.

A murit cel mai bătrân bărbat din lume
Poziția de cel mai bătrân om din lume e deținută de franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Bărbatul a murit pe 27 septembrie în satul său, Azefa, înconjurat de munți și cu o populație de aproximativ 300 de locuitori.

Natabay s-a căsătorit în 1934, iar soția sa a murit în 2019, la vârsta de 99 de ani.

A fost păstor și a văzut crescând cinci generații din familia sa.

Nepotul lui Natabay Tinsiew, Zere Natabay, a declarat pentru BBC care ay fost secretele supraviețuirii. El a spus că “răbdarea, generozitatea și o viață plină de bucurie” au fost secretele din spatele vieții anormal de lungi a domnului Nataby.

Domnul Natabay a fost un “om extraordinar”, care a fost grijuliu și muncitor, a adăugat el.

Și-a petrecut cea mai mare parte a vieții alături de soția sa, după căsătoria lor din 1934. În 2018, soția sa a decedat din păcate la vârsta de 99 de ani.

Petrecându-și cea mai mare parte a vieții pășunând animale, el a deținut mai multe vite, capre și chiar albine de miere.

La cea de-a 120-a aniversare a sa, în 2014, întregul sat a sărbătorit alături de el, potrivit rapoartelor.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤