A MURIT dupa a 2-a doza!! Cauza mortii socheaza pe toata lumea, cu ce ser s-a imunizat

O studentă în vârstă de 16 ani a murit miercuri, la o săptămână după ce a primit a doua doză de vaccin Pfizer Covid-19 în Lampang.

Părinții ei au cerut o anchetă pentru a stabili cauza morții.

Ornjira Jaroonroj Na Ayutthaya, în vârstă de 16 ani, studentă în primul an la Colegiul Profesional Lampang, a murit pe 3 noiembrie la Spitalul Lampang.

Părinții ei, Thanapit Sukunmat, în vârstă de 48 de ani, și Angkana Jaroonroj Na Ayutthaya, au declarat vineri presei thailandeze că fiicei lor a primit prima doză de vaccin Pfizer pe 6 octombrie, împreună cu prietenii ei de la facultate.

Ornjira nu a avut efecte secundare după vaccinare.

Pe 27 octombrie a fost inoculată din nou, cu același vaccin.

Inițial nu a avut nicio reacție, dar mai târziu în acea zi a dat semne de febră. A luat paracetamol și a dormit.

În a doua zi, a suferit diaree și vărsături. Nu putea mânca mult și se simțea epuizată, au spus părinții ei.

În a treia zi, a vărsat pe tot parcursul zilei și a avut dureri abdominale. Era prea slabă pentru a se ridica și a avut probleme de respirație. Familia ei a sunat la linia telefonică 1669 și a fost dusă de urgență la Spitalul Lampang.

Dl Thanapit a spus că au fost informați că starea fiicei sale se deteriorează. Avea acidoză în sânge și ritm cardiac anormal. A fost plasată pe un ventilator și internată la secția de terapie intensivă a spitalului.

Spitalul nu a permis vizite. El a primit apeluri telefonice de la personalul spitalului cu actualizări despre starea ei.

Testele au arătat că fiica lui avea hiperglicemie cu zahăr din sânge de 400, a spus domnul Thanapit. Fiica lui nu era diabetică și nici un alt membru al familiei.

Familia s-a dus de urgență la spital după ce a fost informată că starea lui Ornjina se înrăutățea. Inima i s-a oprit. Personalul spitalului i-a făcut resuscitare cardiopulmonară, dar nu a putut-o resuscita.

Echipa medicală a menționat embolia pulmonară drept cauză a morții, a spus domnul Thanapit.

Medicii au luat probe de țesut pentru examinare, deoarece moartea ei ar fi putut fi cauzată de un efect secundar al vaccinării. Familia așteaptă rezultatul autopsiei, a spus el.

A cerut o anchetă cu privire la moartea fiicei sale. Dacă a fost legat de vaccinare, familia trebuie compensată. Nicio agenție de stat nu a contactat familia, a spus el.

Riturile funerare pentru Ornjina au loc la Wat Srilom din districtul Muang din Lampang. Incinerarea are loc pe 7 noiembrie.

Secretarul general al Biroului Comisiei pentru Educație Profesională (Ovec), Suthep Kaengsanthia, a declarat vineri că a primit un raport despre moartea studentului de la Lampang. Biroul său aștepta rezultatul autopsiei de la spital pentru a afla dacă moartea ei a fost legată de vaccin.

O examinare inițială a stabilit că moartea ei nu a fost cauzată de miocardită (inflamație a inimii), a spus domnul Suthep.

Dacă moartea ei a fost cauzată de inoculare, Oficiul Național de Securitate a Sănătății ar acorda despăgubiri pentru familie, a spus secretarul general al Ovec.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤