A murit Ion Dichiseanu. Actorul era internat în spital

Din păcate, vestea tristă a zilei! Actorul Ion Dichiseanu s-a stins din viață, joi, 20 mai 2021. Era internat la spital, dar începuse să se simtă mai bine și familia trăgea speranțe că îl va vedea din nou, bine, acasă.

Ion Dichiseanu a murit

Este zi de doliu în lumea actorilor din România. S-a stins din viață marele Ion Dichiseanu. Actorul era internat de trei luni la Spitalul Floreasca din Capitală.

În urmă cu doar o săptămână, fiica sa, Ioana Dichiseanu spune că actorul se simte mai bine, că a vorbit cu el și i-a spus că abia așteaptă să se întoarcă acasă.

După ce o vreme a fost suspect de o boală nemiloasă, medicii au descoperit că actorul avea o bacterie care făcea ravagii în organismul său. Începuse să se simtă mai bine și era așteptat cu multă nerăbdare în sânul familiei.

Iată ce spunea fiica sa, Ioana Dichiseanu, în urmă cu o săptămână:

Tata e mai bine, din fericire, medicii de la Spitalul Floreasca au identificat bacteria care i-a provocat atâtea probleme și, acum, a scăpat de ea. Dar va mai dura recuperarea, nu știm exact cât, el având și alte probleme, cu tensiunea, cu inima, iar acestea au afectat și plămânii. Tata, ultima oară când am vorbit cu el, mi-a spus că vrea să vină cât mai repede acasă, spunea Ioana Dichiseanu pentru FANATIK.

Din păcate, starea de sănătate a artistului s-a înrăutățit grav, iar joi, 20 mai 2021, corpul lui a cedat. Din primele informații pe care le avem, se pare că decesul a survenit în jurul orelor 15.00.

Ion Dichiseanu a fost un mare actor român, de teatru și film, care lasă în urmă o carieră impresionantă.

Ion Dichiseanu rămâne în memoria cinefililor cu multe roluri interpretate dintre care reamintim: Petrescu (Tunelul), Furius (Kampf um Rom I), Cpt. Mărgărit (Trandafirul galben), dar mai ales cu rolul Pierre Vaillant din serialul de un succes incontestabil “Toate pânzele sus”, regizat de Mircea Mureșan in 1976.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤