A Murit Maria Mendiola. Celebra Cântăreață Avea 69 De Ani

Celebra cântăreață Maria Mendiola, fosta membră și fondatoare a trupei spaniole Baccara, a murit. Artista, în vârstă de 69 de ani, a devenit cunoscută datorită piesei “Yes Sir, I Can Boogie”. Din nefericire, aceasta s-a stins din viață sâmbătă, la Madrid.

Vestea tragică a fost făcută publică de către fosta sa parteneră, de scenă, Cristina Sevilla, cea de-a doua membră a grupului Baccara.

A murit Maria Mendiola, fosta membră a trupei spaniole Baccara
Cristina Sevilla a transmis un mesaj emoționant, prin care își exprima tristețea pentru pierderea colegei sale dragi. Maria Mendiola a plecat dintre noi la numai 69 de ani.

Draga mea Maria, o artistă minunată, dar, înainte de toate, prietena mea, ne-a părăsit astăzi, a scris colega ei de grup, Cristina Sevilla, pe Instagram.

Maria Mendiola ste fondatoarea trupei Baccara, care inițial o avea în componență pe Mayte Mateos. Cele doua se lansau în 1977, când ambele erau dansatoare de flamenco și performau pentru turiști pe insula Fuerteventura din arhipelagul Insulele Canare.

Maria și Mayte au fost remarcate de către directorul unei case de discuri, semnând un contract cu RCA Records din Marea Britanie. Succesul fulminant l-au atins cu piesa “Yes Sir, I Can Boogie”, aceasta reușind să se vândă în peste 16 milioane de copii.

Maria Mendiola, carieră de succes
După ce melodia a ajuns în topuri în 1977, albumul de debut al celor două a cunoscut, de asemenea, succesul imediat. Al doilea single al trupei Baccara, “Sorry I’m a Lady” le-a situat în Top 10 și în anul 1978. Cele două colege au participat și la Eurovision, cu melodia “Parlez-Vous Français?”, din partea Luxemburgului, obținând locul 7.

În ciuda succesului lor, la mijlocul anilor ’80, cele două membre ale grupului s-au despărțit, formând separat alte trupe: Baccara și New Baccara. Grupul format inițial de Maria Mendiola și Marisa Perez s-a bucura de succes cu mai multe hit-uri în anii ’80: “Touch Me”, “Fantasy Boy”, “Call Me Up”.

Ulterior, după destrămarea grupului, cea care a înlocuit-o pe Maria Perez a fost Cristina Sevilla, care a devenit membră a grupului în 2008. Aceasta este și cea care a anunțat vestea tristă a pierderii colegei sale.

Lumea artistică din Iași este în doliu
O veste tristă s-a abătut vineri, 10 septembrie 2021, asupra colectivului Operei Naționale Române Iași dar și a tuturor iubitorilor de operă din Iași. Mezzosoprana Gabriela Rîmbu a decedat.

Aceasta va fi înmormântată luni, 13 septembrie la Cimitirul “Sfântul Vasile”. Sute de mesaje prin care cunoscuții sau iubitorii de operă își exprimau regretul au apărut în mediul on-line.

La finalul anului trecut, în noapte de 23 spre 24 decembrie, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a decedat. Starea acesteia era precară fiind imbolizată la pat după ce a căzut pe scări. Ancheta cu privire la incidentul casa în care locuia împreună cu soţul ei în Aroneanu este încă deschisă.