A Murit! Radu Tudor A Anunțat În Direct La Antena 3

Tragedia serii: A murit! Radu Tudor a anunțat în direct la Antena 3 moartea unui tânăr pasionat de muntele și de natura din România. A făcut tot ce îi stătea în puteri să promoveze România și să îi convingă și pe străini să facă asta.

Tragedia serii: A murit! Radu Tudor a anunțat în direct la Antena 3 un eveniment tragic care a creat multă tritețe.

Este vorba despre decesul lui Mihai Rogojinaru, mort în urma unui accident fatal pe munte.

Jurnalistul a vorbit în termeni elogioși despre activitatea lui cu totul excepțională și despre eforturile pe care le făcea pentru promovarea României.

”Când pleacă la cele veșnice un tânăr, tristețea este absolut imensă. E cazul și lui Mihai Rogojinaru, care a murit căzând într-o prăpastie a unui munte. Era un împătimit al muntelui.

Începuse să devină foarte cunoscut pentru faptul că promova România și convinsese mulți străini să facă același lucru, să vină, să viziteze, să vadă în special zonele montane din România, zone cu totul speciale.

După, îi ruga pe străini să promoveze România, să vorbească despre munții noștri, despre locurile speciale, despre parcurile naționale, despre pădurile sălbatice.

Din păcate, Mihai s-a stins exact acolo unde și-a petrecut cel mai mult timp, în munte, în urma unui accident. Înmormântarea sa a dus foarte multă tristețe”, a spus Radu Tudor, miercuri seară, la Antena 3.

”Un împătimit al muntelui și al României”

”În urmă cu patru sau cinci luni, am vorbit despre el la Punctul de întâlnire. Am marcat activitatea lui cu totul excepțională. Astăzi, îi aducem un omagiu lui Mihai, cel care, la doar 32 de ani, a trecut la cele veșnice.

Un împătimit al muntelui și al României. Dumnezeu să-l odihnească”, a mai transmis Radu Tudor.

Trebuie precizat că miercuri seara, 11 august, Mihai Rogojinaru a încercat să coboare de pe unul dintre cele mai înalte vârfuri din Făgăraş – Vârful Lespezi (2.522 m), deşi nu era alpinist profesionist, împreună cu un amic.

Era aproape de miezul nopţii, când a căzut în gol, de la aproximativ 80 de metri înălţime. Un turist care se afla cu cortul la baza muntelui a văzut luminile lanternelor pe stâncă, apoi a auzit un strigăt şi a văzut o lumină care cade.

El a fost cel care l-a găsit ulterior la baza stâncilor pe Mihai Rogojinaru şi a alertat autorităţile.

Misiunea salvamontiştilor din Argeş şi Sibiu a fost extrem de dificilă şi a durat 18 ore. Întâi a fost scos din zonă supravieţuitorul, apoi a fost recuperat corpul neînsufleţit.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤