A murit Sylvain Sylvain, co-fondator şi chitarist al legendarului grup proto-punk New York Dolls

A murit Sylvain Sylvain, co-fondator şi chitarist al legendarului grup proto-punk New York Dolls 1
Sylvain Sylvain, co-fondator şi chitarist al legendarului grup proto-punk New York Dolls, a murit la vârsta de 69 de ani. Artistul s-a stins din viață după o lungă luptă cu cancerul.

Sylvain Sylvain a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu doi ani şi jumătate şi a murit pe 13 ianuarie. Co-fondator şi chitarist al legendarului grup proto-punk New York Dolls, artistul s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani.

„După cum știți majoritatea dintre voi, Sylvain s-a luptat cu cancerul în ultimii doi ani și jumătate’, a scris soția sa, Wanda OKelley Mizrahi, într-o declarație pe pagina sa de Facebook. „Deși a luptat cu vitejie, ieri a murit. În timp ce îi întristăm pierderea, știm că în sfârșit este liniștit și fără dureri. Vă rog să îi amintiți muzica, să aprindeți o lumânare, să spuneți o rugăciune și să trimitem această frumoasă păpușă în drum.’, a mai spus aceasta.

Cine a fost Sylvain Sylvain
Sylvain Mizrahi s-a născut în Cairo, pe 14 februarie 1951. Artistul trăit o perioadă în Franţa, înainte de a se muta cu familia sa la New York. S-a împrietenit în şcoala generală cu Billy Murcia, care a fost ulterior bateristul din formula originală a trupei. În adolescenţă, ei au cântat împreună în mai multe grupuri.

Cei doi au lucrat în diverse magazine de haine, inclusiv într-unul aflat vizavi de un atelier de reparat păpuşi, numit New York Doll Hospital, care i-a inspirat pentru numele trupei fondate în 1971, împreună cu chitaristul John Genzale (cunoscut ca Johnny Thunders) şi cu basistul Arthur Killer’ Kane. Lor li s-a alăturat Johansen, cu un stil asemănător lui Mick Jagger, şi grupul a devenit New York Dolls.

Primul album, omonim, a apărut în 1973, cu piese ca „Personality Crisis’, „Trash’ şi „Looking for a Kiss’. Albumul „Too Much Too Soon’ a venit în 1974 şi cuprinde piese ca „Babylon’, „Human Being’ şi coverul „Dont Start Me Talkin’ (Sonny Boy Williamson).

După destrămarea grupului, Sylvain a format Criminals, cu care a lansat câteva albume, apoi a lucrat ca taximetrist în New York, după care a relansat brandul de modă „Truth and Soul’, la care începuse să lucreze înainte de Dolls.

Sylvain, Johansen şi Kane s-au reunit în 2004, la un eveniment organizat de Morrissey. La trei săptămâni după, Kane a murit din cauza unei pneumonii. Grupul şi-a continuat activitatea, lansând trei albume, „One Day It Will Please Us to Remember Even This’, „Cause I Sez So’ şi „Dancing Backward in High Heels’, înainte de a se despărţi. Sylvain a continuat să cânte cu trupa Batusis şi a cântat la festivalul South by Southwest în 2016.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤