A murit unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din lume. Numele său a făcut istorie

S-a stins din viață unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din lume, al cărui nume va rămâne, cu siguranță, în istorie. De-a lungul carierei sale a fost la cârma unor companii de mare succes care există și astăzi și sunt extrem de profitabile. vestea trecerii în neființă a omului de afaceri s-a răspândit rapid în spațiul public.

Doliu internațional

A murit Nobuyuki Idei, cel care a fost președinte și director executiv al grupului Sony Corporation până la 7 martie 2005, precum și director al General Motors, Baidu, Yoshimoto Kogyo și Nestlé. Omul de afaceri japonez s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani, din cauza unei insuficiențe hepatice. Idei, care s-a alăturat companiei în 1960 și a ocupat funcția de CEO din 1998 până în 2005, a murit pe 2 iunie la Tokyo, se arată într-un comunicat al companiei.

Idei a fost cu siguranță un lider vizionar care a fost capabil să ia decizii de management pentru 20 până la 30 de ani în viitor, a spus Atsushi Osanai , profesor la Waseda Business School, care a lucrat la un moment dat în domeniul televiziunii Sony.

Fostul CEO a reprezentat o generație de directori care și-au petrecut începutul carierei sub tutela directă a fondatorului Sony, Akio Morita. Însărcinat să găsească noi modalități prin care compania să se dezvolte în străinătate, Idei a deținut roluri de conducere în diviziile Sony audio, video acasă și comunicare creativă.

În timpul mandatului său de CEO, Sony a dezvoltat afacerea pe partea de jocuri PlayStation și a introdus a doua generație a consolei, care a devenit de atunci cea mai importantă linie de produse a companiei.

A murit unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din lume. Numele său a făcut istorie

A murit omul care a lansat marca de computere VAIO

Idei Nobuyuki a fost cel care condus tranziția Sony spre o companie IT, conectând produsele electronice la internet, ceea a avea să devină un fenomen global. Realizările sale la Sony includ lansarea mărcii de computere personale VAIO, un joint venture cu Ericsson pe telefoane mobile și afacerea cu furnizorii de internet So-net.

În 2006, Idei s-a alăturat consiliului de conducere al Accenture. După ce a părăsit Sony, Idei și-a început cariera în consultanță, Quantum Leaps Corp. , concentrându-se pe indentificarea și finanțarea corporațiilor promițătoare și a proiectelor tehnologice. De asemenea, a fost membru al consiliilor General Motors Co. și Baidu Inc.

Pe 28 septembrie 2011, Idei s-a alăturat consiliului de administrație al Lenovo. S-a stins din viață la data de 2 iunie, la vârsta de 84 de ani.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤