ADIO, PANDEMIE ! Oare sa fie ADEVARAT ? Anuntul a fost facut

Sfârșitul valului patru al pandemiei de coronavirus este mai aproapte decât ne-am fi așteptat.

Cercetătorul Octavian Juma a venit cu noi previziuni despre acest moment.

Cunoscutul om de știință Octavian Juma este de părere că valul patru al pandemiei va lua sfârșit în scurt timp, iar acest moment este tot mai aproape.

Octavian Juma este de părere că valul patru va lua sfârșit, în România, la finalul lunii octombrie, cel mult jumătatea lunii noiembrie.

”Asta presupune că numărul de oameni care se pot infecta în această perioadă este undeva la 25% – maxim 30% din populaţie.

Dacă cumva 50% din populaţie este vulnerabilă, atunci valul acesta mai poate să continue până la jumătatea lunii noiembrie. Avem patru săptămâni plus minus

două săptămâni, pentru că nu ştim exact unde este fundul abisului spre care ne îndreptăm acum. ”, a declarat cercetătorul Octavian Jurma.

Octavian Juma este de părere că, în aceste momente, România se confruntă cu un scenariu similar celui din India, în care s-a putut constata o creștere drmatică a cazurilor de COVID-19.

”E posibil să vedem şi noi acum scenariul indian. În India valul Delta a avut de 4 ori mai multe cazuri la vârf decât valul precedent.

La noi valul precedent a fost cu 6.000 de cazuri, asta înseamnă că putem urca până la 24.000 de cazuri”, spune expertul.

Acesta a mai precizat că, platoul presupune 3.000-4.000 de cazuri pe zi, ceea ce înseamnă un dezastru colosal pentru sistemul medical,

mai ales că, medicii sunt epuizați, iar paturile libere din spitale lipsesc cu desăvărșire.

”Toată forţa uriaşă a acestui val care a venit care o avalanşă acum stă pe acest firav sistem medical care a făcut efectiv minuni, pentru că este mult mai prost pregătit decât cel din vest, dar oamenii au reuşit să îl folosească şi să nu

producă dezastre. Iar acum sunt complet lăsaţi de izbelişte, abandonaţi, când te uiţi la măsurile care se iau: se permit în continuare nunţi, evenimente cu 200 de oameni. Sunt incidenţe de 10 la mie ori 5.”, declară Octavian Jurma. scrie kanald.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤