Aici trăia bunicul Victor. Fără curent electric, fără geamuri… Mai mulți motocicliști i-au aflat povestea și i-au construit o casă. Cum arată acum noua locuință: Jos Pălăria!

Copleșit de boli și de povara anilor, un bătrân care trăia într-un bordei fără curent din Hunedoara a îndurat frigul în locuința din chirpici, prin care șuiera vântul.

Pensionarul nu credea vreodată că va părăsi adăpostul care se putea prăbuși oricând peste el.

Bărbatul de 76 de ani a primit, însă, un ajutor nesperat din partea unor tineri motocicliști inimoși care i-au aflat povestea tristă. „Bikerii” i-au construit „bunicului Victor” o casă nouă.

În ultimii ani, bătrânul a locuit într-un bordei din chirpici, fără curent electric și fără geamuri, în satul satul Plopi, comuna Bretea Română, județul Hunedoara.

Adăpostul pe care Victor Tătulescu îl numea casă se putea prăbuși oricând peste el, notează mesagerulhunedorean.ro.

La cei 76 de ani ai săi, „Bunicul Victor” nu are copii și, pentru că este copleșit de boli, n-ar fi putut vreodată să-și renoveze bordeiul, doar cu bani din pensia lui modestă.

Despre povestea tristă a bătrânului au aflat motocicliștii de la cluburile Free Bikers Hunedoara şi Turbat Cats, care au iniţiat o campanie pentru a-i ajuta pe pensionarii care sunt singuri pe lume.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

„Bunicul Victor” i-au dat lacrimile, după ce i-a văzut, la poarta gospodăriei sale, materiale de construcție necesare ridicării unei locuințe modulare.

„Am aflat povestea bătrânelului de la o amică. Nu are copii. Are, pare-mi-se, doi nepoţi care nu au posibilitatea să-l ajute. Aşa că ne-am implicat noi. L-am vizitat prima dată în decembrie anul trecut, i-am adus alimente şi i-am promis că va avea o casă nouă.

Containerul a fost donat de un prieten de-al nostru din Bucureşti, Florian Ilie. Un alt amic, Ion Nagl, din Arad, ne-a asigurat transportul. În câteva zile, locuinţa va fi gata, bunicul

Victor se va putea muta în ea. Mai trebuie să-i punem un bazin pentru apă. Are sobă, am făcut deja focul în ea. Ar mai avea nevoie de lemne şi de o plapumă”, a declarat, pentru sursa citată, Marius Achim, poreclit „Achimoto”.

Deși a fost frig și a nins, motocicliștii au muncit pentru a-i amenaja bătrânului noua casă. Au izolat-o termic, i-au construit acoperișul și l-au instalat și un panou fotovoltaic pentru ca Victor Tătulescu să aibă curent electric.

Potrivit sursei citate, campania motocicliştilor „Ajută satul” constă în ajutorarea persoanelor nevoiaşe din satele hunedorene. Oamenii inimoși au donat mâncare și obiecte de uz casnic și, în unele casuri, au construit case din temelii.

În decembrie 2017, chiar în minivacanţa de Ziua Naţională a României, motocicliştii i-au construit o casă nouă „bunicii Tamara”, o pensionară de 83 de ani, din satul Săcămaş, comuna Ilia. Bătrânica trăia singură, după ce singurul ei fiu a plecat din țară de peste 30 de ani și nu a mai dat niciun semn de viață.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤