Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu: „Ne-a prins valul 3 cu…” Ce s-ar putea întâmpla în următoarele două luni în România?

Deși campania de vaccinare este în desfășurare în România la momentul actual, Adrian Marinescu atrage atenția

că numărul celor care s-au imunizat este unul destul de mic, lucru care ar putea duce la prelungirea valului 3 al pandemiei. Ce spune medicul infecționist?

Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș” din Capitală, este de părere că valul 3 al pandemiei ar putea

să dureze mai puțin în România doar în contextul în care numărul persoanelor care vor decide să se vaccineze va crește în perioada următoare.

Ce anunț a făcut medicul?

Adrian Marinescu, dezvăluiri despre valul 3 al pandemiei de coronavirus în România
Bilanțul oficial comunicat de autorități arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus, astfel că România se confruntă deja cu cel de-al treilea val al pandemiei.

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” din Capitală a precizat că deși campania de vaccinare se desfășoară

la nivelul întregii țări, valul 3 a venit într-un moment în care puțini români s-au vaccinat, lucru care ar putea îngreuna situația.

Adrian Marinescu a subliniat că pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate va crește, presiunea existentă la nivelul spitalelor va scădea, numărul de infectări se va reduce și astfel nu vor mai exista probleme în gestionarea acestei crize medicale. Medicul infecționist consideră că

într-un interval de două luni ar putea fi o scădere a presiunii pandemice, însă doar în contextul în care campania de vaccinare va continua să se desfășoare în cele mai bune condiții.

„Ce sper însă este ca, în măsura în care vaccinarea merge dinamic, sper că acest val va fi mai scurt pentru că persoanele

vulnerabile se vaccinează, ar trebui să scadă formele medii și severe și presiunea. Ne-a prins valul 3 cu număr mic de persoane vaccinate.

După 25% ar trebui să se vadă. Probabil în două luni ar trebui să avem o scădere a presiunii. Tulpina din Marea Britanie e predominantă.”, a anunțat Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balș” din Capitală, potrivit digi24.ro.

Creșterea numărului de infectări cu COVID-19 a dus la impunerea unor restricții severe în anumite zone ale țării. Astfel, mai multe orașe se află în scenariul roșu sau chiar în carantină.

Nici în București situația nu este una favorabilă, având în vedere că rata de incidență este de 6,22 cazuri la mia de locuitori,

autoritățile fiind în căutarea unor soluții pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. scrie kanald.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤