ARDE TURCIA! Incendiile au luat cu asalt Antalya. Imagini fără precedent: VIDEO

Coșmar pentru turiștii din Turcia. Incendii uriașe au izbucnit în două zone turistice. Fumul este atât de gros și a ajuns până la hotelurile unde sunt cazați mii de oameni, în provincia Antalya. Imaginile sunt fără precedent.

Mai multe incendii de vegetație au izbucnit în pădurile din Turcia, iar fumul a ajuns până la hotelurile din Antalya unde

mai mulți turiști sunt cazați. De menționat este faptul că focarele au izbucnit chiar și pe străzile unei stațiuni printre blocuri, dar și sub balcoane.

Sute de pompieri au intervenit la fața locului, luptându-se cu incendiu. Totodată, mai multe elicoptere speciale și avioane au aruncat apă peste zonele afectatea.

Cea mai afectată zonă a fost stațiunea Manavgat de pe țărmul Mării Mediterane, unde au izbucnit flăcări uriașe pe fondul caniculei, temperaturile atinse fiinde 39 de grade.

Mai multi case, dar și blocuri și hoteluri au luat foc, iar scânteile au ajuns și la copacii de pe marginea drumurilor. Mai mulți palmieri aflați în centrul unei intersecții au luat foc, iar flăcările s-au apropiat la

doar câțiva metri de două benzinării. Pompierii au intervenit și de la sol și din aer ca să aducă incendiul sub control.

Incendii pe bandă rulantă în Turcia

Un alt incendiu puternic a izbucnit și pe dealurile din apropierea stațiunii. Mai multe clădiri, dar și suprafețe mari de păduri au luat foc, iar oamenii din cinci cartiere au fost evacuați.

Fumul a fost atât de intens, încât cerul și soarele nu se mai vedeau deloc.

„Fumul a ajuns în dreptul stațiunii, e întunecat afară, e cenușă în balcoane, pare că pompierii n-au reușit să stinga incendiul.

Erau mai multe avioane care survolau zona și încercau să stingă incendiul. Se întindea pe o suprafață destul de mare, se vedea din fața hotelului, din zona unei păduri, pe o suprafașă destul de mare”, a spus un turist român, potrivit Digi24.

De menționat este faptul că, pe lângă Turcia, și zonele turisitce din Grecia sunta fectate de incendii. Mai multe focare s-au aprins la 30 de kilometri distanță de Atena într-o pădure, iar autoritățile anunță un risc foarte mare de incendii.

Amintim faptul că în cursul săptămânii viigoare Grecia este sub cod roșu de caniculă iar temperaturile vor trece frecvent de 40 de grade Celsius. scrie capital.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤