Avertisment ANM! Vreme Deosebit De Rea În România. Un Ciclon Va Lovi Țara Noastră

România a avut parte numai de vreme rea în ultima perioadă. Întreg teritoriul României s-a confruntat cu ploi și fenomene extreme și se pare că nu scăpăm nici acum de aceste probleme. Vremea va fi din ce în ce mai neplăcută. ANM avertizează că un ciclon se va forma în Marea Neagră și că va ajunge și în România.

Un ciclon va ajunge în România

Elena Mateescu, director ANM, avertizează că nu scăpăm de vremea rea în următoarea perioadă. În noaptea de joi spre vineri, 17 – 18 iunie, un ciclon se va forma deasupra Mării Negre. Acesta se va deplasa, vineri, spre partea de est a țării noastre. Cel mai tare se va resimți în jumătatea estică și partea de sud-est a țării, mai exact în partea de est a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

„Da, este posibil ca în continuare în jumătatea estică și mai ales partea de sud-est a țării, mă refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea,sudul Moldovei să fie cele mai afectate mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadei cu precipitații care să depășească în continuare la nivel local 30-50 l/mp și de intensificări ale vântului pe perioada ploilor cu viteză de 45-50 km/h, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Până astăzi la ora 10:00, 10 județe din partea de sud est și est a țării au fost sub incidența unei alte atenționări de tip Cod galben ce prevedea fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și cantități semnificative de ploaie.

De duminică seara va fi în vigoare și o informare meteo ce vizează în continuare instabilitatea vremii, ploi puternice și fenomene extreme. Temperaturile nu scad drastic pentru această perioadă, dar temperatura resimțită va fi ceva mai scăzută, având în vedere că nu prea va ieși soarele.

Când vine canicula în România

Elena Mateescu a explicat că până la data de 21 iunie vor apărea mai mereu mesaje de avertizare, atenționări referitoare la vreme. Din acea dată, însă, situația se va schimba. De atunci vor fi înregistrate temperaturi mult mai mari decât în mod obișnuit, în aproape toată țara, cu cele mai ridicate valori în jumătatea vestică a țării, dar din data de 23 iunie va veni cu adevărat canicula și căldura va fi greu de suportat.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤