Avertizare meteo ANM Cod Galben. 12 județe afectate de furtuni

Vreme rea pentru 12 județe din țară. Meteorologii au emis o nouă avertizare meteo tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Codul galben intră în vigoare marți, 14 iunie, de la orele 12.00 și rămâne valabil până marți, 15 iunie, la ora 06.00.

Avertizare ANM! Anunțul meteorologilor
Vremea se menține capricioasă în toată țara, iar pentru 12 județe din zona de sud-vest a fost emisă o avertizare tip cod galben de vreme rea.

Potrivit anunțului ANM, în intervalul menționat în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local în Carpații Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60…80 km/h) și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Meteorologii au emis și prognoza specială pentru Municipiul București. Astfel, în intervalul 14 iunie, ora 12.00 – 15 iunie, ora 06.00, în Capitală gradul de instabilitate atmosferică va creşte, astfel că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Potrivit ANM, cantitățile de apă vor putea depăși 10…20 l/mp și izolat
25…30 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤