Belarus transferă trupe la granița cu Ucraina. Anunțul Ministerului Apărării

Belarus a anunțat că transferă unități de luptă la frontiera cu Ucraina.

Ministerul Apărării a vorbit și despre obiectivul acestei mișcări, precizând că nu au legătură cu operațiunea specială din Ucraina.

Adjunctul Ministrului Apărării a făcut declarații într-un comunicat de presă oferit publicității sâmbătă.

Belarus trimite unități de luptă la frontiera cu Ucraina

Belarus a anunţat sâmbătă că desfăşoară cinci unităţi de luptă la frontiera sudică, pentru a „preveni intrarea în ţară a

unor formaţiuni naţionaliste armate” din Ucraina, în condițiile în care Zelenski Belarus că intenționează să intre în război alături de Rusia.

Mişcările de trupe nu sunt în niciun fel legate de orice pregătiri, ca să nu mai vorbim de vreo participare a soldaţilor

belaruşi la operaţiunea specială de pe teritoriul Ucrainei, a declarat adjunctul ministrului apărării, Viktor Gulevici, într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

Cu doar câteva zile înainte de acest anunț, președintele Belarusului a declarat că armata sa trebuie să prevină orice atac

din spate împotriva forțelor ruse.

În același timp, Aleksandr Lukașenko a negat că țara pe care o conduce va intra în conflictul cu Ucraina, de partea Rusiei.

Reamintim faptul că de la începutul invaziei în Ucraina, Rusia a folosit Belarus ca bază din care a atacat ține ucrainiene cu avioane de vânătoare și rachete.

Ziua 18 de război: atacuri aeriene în apropiere de Liov

Explozii în apropiere de Liov, oraș situat lângă granița Ucrainei cu Polonia.

Liovul a fost ferit de atacuri, până acum, devenind centru pentru refugiați, dar și jurnaliști sau oficiali străini din Ucraina.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost atacat din nou aeroportul din orașul Ivano-Frankivsk. Acesta este situat în vestul Ucrainei și are cum infrastructura aproape complet distrusă de o lovitură aeriană rusă. Anunțul a fost făcut de către primarul orașului, Ruslan Martsinkiv.

Într-o nouă convorbire telefonică, liderii Franţei şi Germaniei au încercat să-l convingă pe Vladimir Putin să ordone încetarea focului, dar tentativa lor a eșuat.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤