Război în Ucraina, ziua 37. Putin nu mai vrea să vândă gaz decât pe ruble, Europa refuză „șantajul” și se pregătește să facă față opririi complete a livrărilor.
Trupele Rusiei se regrupează, dar nu se știe unde vor ataca
Bilanț înfiorător în Ucraina. 153 de copii au fost ucişi şi alţi 245 au fost răniţi de la începutul invaziei
Cel puţin 153 de copii au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei ruse în urmă cu cinci săptămâni, iar peste 245 de copii au fost răniţi.
Anunțul a fost făcut chiar de Procuratura generală a Ucrainei. Bombardamentele lansate de forţele ruse au afectat, de asemenea, 859 de instituţii de învăţământ, inclusiv 83 care au fost ”complet distruse”, potrivit comunicatului de presă.
Procuratura generală a Ucrainei a informat că încă lucrează la stabilirea numărului total al victimelor în rândul copiilor în Mariupol, precum şi în unele zone din regiunile Kiev, Cernihiv şi Lugansk
Cum se poziționează India în conflictul din Ucraina. Ce spun rușii despre alegere
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov s-a întâlnit cu omologul indian, Subrahmanyam Jaishankar, la New Delhi. Oficialul de la Moscova a încercat să mențină puterile asiatice de partea sa în contextul sancţiunilor occidentale.
Lavrov a transmis că Rusia apreciază că India ”priveşte această situaţie în ansamblul faptelor şi nu doar într-un mod unilateral”. În acelați timp, indianul a menţionat că țara lui a fost mereu ”în favoarea soluţionării diferenţelor şi disputelor prin dialog şi diplomaţie”.
”Continuăm să implementăm proiecte în domeniile energiei, ştiinţei şi tehnologiei, spaţiului cosmic, industriei farmaceutice”, a zis Lavrov.
Jaishankar a afirmat că relaţiile bilaterale au fost extinse, dar că vor avea discuţii detaliate despre ”mediul internaţional dificil” în curs.
”India, după cum ştiţi, a fost întotdeauna în favoarea soluţionării diferenţelor şi disputelor prin dialog şi diplomaţie”, a argumentat oficialul indian de rang înalt.
Ce amenințări a transmis Rusia „țărilor neprietene”. Produsele alimentare şi agricole ar putea fi limitate
Rusia, un important exportator mondial de grâu, ar putea limita livrările de produse alimentare şi agricole doar la ţările ”prietene”.
De remarcat că totul se întâmplă pe fondul sancţiunilor occidentale impuse Moscovei din cauza războiului Rusiei din Ucraina. Anunțul a fost făcut de Dmitri Medvedev, fostul preşedinte şi actual vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al ţării.
Acesta a ținut să sublinieze ”câteva puncte simple, dar importante despre securitatea alimentară în Rusia”, având în vedere sancţiunile impuse. “Majoritatea fac parte din politica agricolă a ţării de ani de zile”, a continuat el.
”Vom furniza produse alimentare şi agricole doar prietenilor. Din fericire, avem o mulţime şi niciunul nu se află în Europa sau America de Nord”, a subliniat oficialul rus de rang înalt.
Vă readucem aminte că Rusia furnizează grâu în mare parte Africii şi Orientului Mijlociu. În acest moment, Uniunea Europeană şi Ucraina sunt principalii concurenţi în comerţul cu grâu.
Prioritatea în aprovizionarea cu alimente este piaţa internă a Rusiei şi controlul preţurilor în interiorul ei, a mai argumentat Medvedev. Un alt detaliu aparte este acela că exporturile de produse agricole către ţările ”prietene” vor fi atât în ruble, cât şi în monedele naţionale ale acestora