Calendar ortodox 31 mai 2021. Sfântul Apostol Ermie vindecă în chip miraculos pe toţi cei suferinzi de boli grave

În această zi, este prăznuit Sfântul Apostol Ermie, cel care a îndurat chinuri groaznice pentru că a refuzat să se închine idolilor.

Pentru iubirea sa de Hristos, a fost înzestrat cu darul facerii de minuni. Sfintele lui moaște vindecă în chip minunat pe mulţi cei cuprinşi de boli grave.

alendar ortodox 31 mai 2021. Cine a fost Sfântul Apostol Ermie

Sfântul Apostol Ermie a fost soldat în armata romană. În timpul împăratului Antonin Piul (138-161), i s-a cerut să se închine idolilor şi să renunţe la credinţa în Hristos. Pentru că a refuzat, a fost supus la cumplite chinuri:

i s-au zdrobit dinţii cu o piatră, pielea feţei i-a fost jupuită cu un cuțit, a fost aruncat în foc, dar prin harul lui Dumnezeu a rămas nevătămat.

La porunca judecătorului, i s-a dat să bea otravă de la un vrăjitor. A băut-o în zadar. Aceasta nu a avut niciun efect asupra lui. În urma acestei minuni, vrăjitorul a primit credință în Hristos, motiv pentru care a fost ucis.

După alte chinuri, Sfântului Ermie i s-a tăiat capul. Creștinii au luat în taină trupul Sfântului Ermie și l-au îngropat cu cinste. Sfintele lui moaște vindecă în chip minunat pe mulţi cei cuprinşi de boli grave.

Calendar ortodox 31 mai 2021. Rugăciune către Sfântul Apostol Ermie

Mucenicul Tău, Doamne, Ermie, întru nevoinţa sa cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri.

Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând israeliteanul, striga: Mântuitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Arătatu-te-ai stea luminătoare, luminând muceniceşte cu dumnezeiasca lumină a adevărului pe toţi cei care cu credinţă curată te cinstesc pe tine, Sfinte Mucenice Ermie. Cu plecarea cea către Dumnezeu, neluând nicicum în seamă toate cele din viaţă, ai intrat întru priveliştile mucenicilor

şi surpând pe vrăjmaşul, l-ai biruit, înţelepte mucenice. Cu chipul şi cu sufletul fiind frumos, Ermie, te-ai făcut ostaş Împăratului Celui Ceresc şi pe vrăjmaşii Lui i-ai umilit desăvârşit, mucenice.

Nejertfind idolilor, preafericite, ţi-au scos dinţii tăi, cu care ai sfărâmat fălcile leilor celor gânditori şi te-ai încununat cu neveştejita cunună a biruinţei. Preasfântă Fecioară, Maica lui Hristos,

Slava mucenicilor şi Bucuria îngerilor, împreună cu ei roagă-te Fiului tău să Se milostivească şi să mântuiască pe robii tăi. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin scrie romaniatv

➦ CITEȘTE ȘI... ➤