Când se redeschid școlile! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a anunțat că școlile se vor redeschide începând cu data de 8 februarie, când începe semestrul II. Președintele a făcut anunțul după o ședință la Palatul Cotroceni.

Joi, 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis, a anunțat că din data de 8 februarie, majoritatea școlilor se vor deschide. Decizia a fost luată după o ședință ținută la palatul Cotroceni.

La ședință au participat și premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni”, a declarat Klaus Iohannis.

Se vor redeschide școlile!

Președintele României a menționat că decizia se aplică în localitățile aflate în scenariul verde, dar lucrurile sunt diferite în cazul celor aflate în scenariul galben sau roșu.

„Majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate. În localitățile aflate în scenariul

verde toți copiii merg la școală și la grădiniță.
În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale,

dar și copiii de la grădiniță.
În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă

la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie,

localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online.”, a specificat Iohannis.

Șeful statului a mai menționat că decizia finală va fi luată pe 2 februarie, când se va reuni din nou cu aparatul de conducere, pentru a dezbate situația.

În urmă cu câteva zile, a apărut o altă noutate legată de

redeshiderea școlilor. Ministrul Educației a declarat că există posibilitatea ca elevii să fie chemați la școală și sâmbăta. scrie spynews.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤