Când va ninge în România? Prognoza meteo
Meteorologii au oferit noi informații despre vremea din România! Astfel, putem observa că va ninge în Capitală mai repede decât în alți ani, potrivit prognozei meteo.
Se schimbă vremea în România! Meteorologii de la Accuweather au oferit noi informații și au spus când își vor face apariția primii fulgi de zăpadă. Conform prognozei, va ninge în București în data de 19 noiembrie.
Se schimbă vremea în România!
Totuși, primii fulgi de zăpadă vor fi amestecați cu picături de ploaie. Temperatura minimă în Capitală va fi negativă, -4 grade Celsius. Maxima va urca spre 6 grade.
De asemenea, meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm ca vremea să se transforme într-una de toamnă veritabilă.
„Avem, într-adevăr, o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal la această dată, temperaturi de până la 27 chiar 30 grade Celsius în partea de sud a teritoriului, acestea fiind valori cu peste 6-7 grade mai ridicate decât ar trebui să avem la această dată.
Sâmbătă se va răci ușor în vest, în nord, în centru, apoi și în celelalte regiuni, însă această răcire va aduce tabloul termic la un normal al perioadei calendaristice în care ne regăsim”, a explicat meteorologul ANM Alina Șerban.
Cu ce temperaturi ne vom confrunta la iarnă?
Anterior, meteorologul Oana Păduraru a oferit mai multe informații despre vremea din România și temperaturile cu care ne vom confrunta la iarnă. Potrivit specialistei, cerul va fi mai mult senin până la finalul acestei săptămâni.
Totodată, probabilitate de ploi este destul de redusă. Din punct de vedere cantitativ, ploile vor fi insuficiente pentru deficitul de apă din România.
„Din punct de vedere al ploilor, până la finalul acestei săptămâni nu putem spune că ne bucurăm de ele. Cer mai mult senin, probabilitate destul de redusă pentru ploi slabe, de scurtă durată, în Maramureş, nordul Transilvaniei, dar şi în Crişana şi prin Moldova. Vor fi ploi slabe cantitativ, insuficiente pentru deficitul de apă din ţara noastră.
Se menţin intensificările vântului. Am avut în vigoare şi un cod galben în urmă cu două zile, pentru sud-estul ţării, unde rafalele au depăşit 70 km/h. Nu au fost consemnate pagube, dar rămân uşoare intensificări ale vântului şi în continuare”, a declarat meteorologul Oana Păduraru la DC News.
De asemenea, aceasta a subliniat că circulaţia curenţilor de aer va fi diferită anul acesta. Totodată, avem o probabilitate mai mare ca iarna să fie iarnă. Potrivit acesteia: „Avem o probabilitate mai mare ca iarna să fie iarnă, să avem ninsori, chiar şi perioade cu temperaturi scăzute. Raportat strict la toamnă, în ultimii cinci ani au fost episoade de răcire accentuată, aşa că nu putem spune că avem o continuitate în acest sens, cu toamnă foarte caldă”.