Care este tensiunea arterială normală în funcție de vârstă? Verifică tabelul cu valori

O valoare prea mare sau prea mică a tensiunii arteriale poate fi o adevărată amenințare pentru sănătate, afectând funcțiile vitale ale organismului. În cazul persoanelor în vârstă, dacă este netratată, tensiunea arterială ridicată poate avea consecințe severe.

Tensiunea arterială afectează functiile rinichilor, articulațiilor și restul functiile din organism. Dacă valoarea acesteia nu este reglată, corpul va avea de suferit, începând cu probleme ale articulațiilor și până la afecțiuni grave ale rinichilor sau ale inimii.

De multe ori, hipertensiunea este tratată agresiv, cu scopul de a scădea și normaliza în scurt timp tensiurea arterială ridicată.

Hipertensiunea arterială poate pune în pericol sănătatea bolnavului, deoarece poate provoca leziuni pe artere și poate crește riscul de accident vascular, de infarct, de insuficiență renală și de alte afecțiuni grave. Medicamentele care scad tensiunea sunt, deseori, foarte agresive, de aceea ar fi bine să preveniți apariția acestei boli, printr-un stil de viață cât mai sănătos.

Tensiunea arterială crește cu fiecare bătaie a inimii și scade în timpul dintre două bătăi. Este afectată de de stres, somn, postură și de nivelul zilnic de activitate.

Dacă se întâmplă ca valoarea tensiunii arteriale să fie mai mare o dată, nu înseamnă că suferiți de hipertensiuni. Cum spuneam, tensiunea poate varia de la un minut la altul și poate fi influențată de mai mulți factori externi.

Este recomandat să măsurați tensiunea arterială de mai multe ori și să cereți sfatul unui medic specialist înainte de a pune diagnosticul.
De asemenea, este foarte important să cunoașteți care este valoarea normală a tensiunii arteriale, în funcție de vârstă. Consultați tabelul de mai jos…

➦ CITEȘTE ȘI... ➤