Cazul Elodia, aproape de final? Descoperirea care a înghețat România

Cazul Elodia, aproape de final? Descoperirea care a înghețat România. Dispariția Elodiei – caz ce oricând poate fi material didactic pentru viitorii judiciariști – a ținut ani de-a rândul cu sufletul la gură o țară întreagă.

Nu trecea o măcar o zi fără ca în spațiul public să nu fie lansate ipoteze bazate pe diverse mărturii care o plasau pe Elodia vie, în cine-știe-ce locuri.

Sau care dădeau ca variantă sigură moartea ei, susținută de existența locului unde ar fi îngropată. A fost, putem spune fără teama de a greși, o nebunie națională.

UN CÂINE, ROL CHEIE ÎN DISPARIȚIA AVOCATEI

Un câine a avut totuși un rol cheie în deslușirea misterului. Chiar daca au trecut ani buni de la disparitia avocatei Elodia Ghinescu, misterul invaluit in jurul sau nu s-a risipit nici in momentul de fata.

Au existat multe persoane care au apelat la diferite mijloace pentru a o gasi, insa, putini stiu cum au reusit anchetatorii sa se apropie de adevar.

azul Elodia, aproape de final? Descoperirea care a înghețat România. Un rol important in deslusirea misterului l-a avut Toby, unul dintre cei mai priceputi caini ai Directiei Generale de Politie a Muncipiului Bucuresti. Acesta lucreaza la Serviciul de Politie Canina, iar printre cazurile sale s-a aflat si cel al Elodiei Ghinescu.

HAINE CARE AVEAU PETE CU SANGELE ELODIEI

In anul 2007, la putin timp de la disparitia celebrei avocate, anchetatorii au descoperit intr-o rapa haine care aveau pete cu sangele Elodiei. In octombrie 2007, intr-o rapa de langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia, cat si ale Elodiei. Acestea au constituit probe in condamnarea lui Cristian Cioaca la 15 ani si opt luni de inchisoare, scrie romaniatv.net.

Închis pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu – al cărei trup nu a fost găsit nici până în ziua de azi – Cristian Cioacă ar putea respira, anul acesta, aerul libertății.

CRISTIAN CIOACĂ, APROAPE DE LIBERTATE DUPĂ DOAR 7 ANI DE ÎNCHISOARE

Condamnarea de 15,8 ani s-a ”topit”, perfect legal, sub toate beneficiile primite de fostul polițist în închisoare. La Penitenciarul Colibași, unde e închis, are o fișă bună: comportament exemplar, participarea la tot felul de activități, unele chiar din postura de ”profesor” pentru pușcăriași. Compensații la care se adaugă și zilele de arest preventiv. Așa că lui Cioacă nu i-a mai rămas decât să ceară eliberarea condiționată și să aștepte clemență din partea magistraților argeșeni.

Emilia Ghinescu, mama Elodiei, vede totul ca o pe o uriașă nedreptate: ”El își va reface viața, iar fata mea e moartă de mâna lui. Măcar să-și fi ispășit toată condamnarea”, ne-a transmis femeia.