Ce este Aghiasma Mare și ce este bine să faci cu această apă sfințită

Pe data de 6 ianuarie are loc o altă sărbătoare foarte mare a iernii și anume Botezul Domnului sau Bobotează! Această sărbătoare marchează momentul în care Domnul Nostru Iisus Hristos este botezat în apele

Iordanului de către Sfântul Ioan Botezătorul! Creștinii merg la biserică să ia Aghiasma Mare care va fi folosită pe tot parcusul anului!

Pentru toți creștinii ziua de 6 ianuarie este o zi foarte importantă, asta pentru că marchează Botezul Domnului sau Boboteaza,

așa cum mai este numită! În fiecare an creștinii merg la biserică pentru a se ruga și pentru a lua Aghiasma mare, apa sfințită care va fi folositoare pe tot parcusul întregului an, având mai multe semnificații!

Ce este Aghiasma mare
Aghiasma Mare este apă sfințită în cadrul slujbei de Bobotează, iar aceasta se mai numește și efinania. Această Aghiasmă este mult mai importantă, asta și prin natura marii sărbători care are loc la data de 6 ianurie și a faptului că este săvârșită doar o singură dată!

Aghiasma mică se găsește oricând în biserică și poartă denumirea și de sfeștanie. Apa este sfințită în fiecare întâi a lunii, iar rolul ei este să alunge gândurile rele și duhurile viclene!

Aghiasma mare se ia 8 zile
Apa sfințită în ziua de Bobotează are puteri tămăduitoare, iar aceasa este păstrată o vreme îndelungată în casă fără a se strica! Ea se folosește pentru a-i împărășii pe cei care nu au primit dezlegare,

însă e folositoare preoților și pentru binecuvântarea anumitor locații, sfințirea crucilor sau troițelor, clopotelele, vasale sau veșmintele bisericești!

Pentru credincioși, Aghiasma mare se folosește în zilele de post! Foarte multe persoane păstrează tradiția străveche prin care consumă apa sfințită în ziua de Bobotează timp de 8 zile începând cu 6 ianuarie!

Aceasta are rolul de a proteja de duhurile rele, de boală, de neczauri și de orice primejdie!

Ea trebuie folosită foarte responsanbil și trebuie să fie luată pe stomacul gol și nicidecum pentru a potolii setea!

Aghiasma mare pentru bolnavi
Aghiasma Mare este puteri tămăduitoare și se consumă, așa cum spuneam, de fiecare dată pe stomacul gol și fără a fi rispită.

Cei bolnavi trebuie să-și stropească cu ea părțile trupești aflate în suferință pentru a putea să scape cât mai repede de boala pe care o au.

De-a lungul timpului aceasta i-a vindecat pe mulți bolnavi de suferință și de boală, fiind încărcată cu darurile dumnezeiești ale Duhului Sfânt!

Ea este bună pentru toată lumea mai ales în momente de cumpănă, având efect miraculos și reușind să-i facă pe cei aflați la necaz să treacă peste problemele grave și dificile din viața lor!

Rugaciune înainte de Aghiasma Mare
Toți creștinii trebuie să știe că înainte de a fi consumată Aghiasma Mare, aceștia trebuie să rostească o rugăciune foarte importantă prin care îi mulțtumesc lui Dumnezeu pentru darul pe care l-am primit!

“Doamne, Dumnezeul meu, să-mi fie mie darurile Tale și agheasma aceasta spre lăsarea păcatelor, spre luminarea cugetului, întărirea și tămăduirea

sufletului și a trupului meu, întru biruința asupra patimilor, și a neputințelor mere, după mare mila Ta, a Preacuratei Maicii Tale, și a tuturor sfinților Tăi, amin.” scrie spynews.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤