Ce pensie are Mirabela Dauer, după aproape 60 de ani de carieră: „Nu o car cu sacul (…) o sumă neadecvată pentru munca depusă”

Mirabela Dauer, una dintre cele mai remarcate artiste din România, a împărtășit cu sinceritate detalii despre pensia pe care a început să o primească după aproape șase decenii de muncă susținută în lumea muzicală.

Până acum, Mirabela Dauer a trăit o viață modestă, având mereu grijă să gestioneze cu atenție fiecare ban câștigat. În trecut, cântăreața a mărturisit că a fost precaută cu banii și că este recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că a avut parte de sprijinul său.

Într-o apariție televizată acum câțiva ani, Mirabela a fost întrebată de moderator cât primește lunar ca pensie. Cu sinceritate, ea a dezvăluit că suma este foarte mică și că nu dorește să se plângă. Comparându-se cu alte persoane care primesc sume și mai mici, artista a recunoscut că trebuie să se descurce cu o pensie de doar 760 de lei pe lună, o sumă neadecvată pentru munca și talentul pe care i le-a dedicat muzicii.

Cu toate acestea, recent, Mirabela a primit o veste îmbucurătoare. Ea a dezvăluit că pensia sa a fost majorată la 1.300 de lei, la care se adaugă o pensie de merit. Această creștere modestă a pensiei îi permite să acopere cheltuielile medicale, lucru pentru care se declară recunoscătoare. În special, artista a ținut să își exprime mulțumirile pentru Victor Ponta, care a contribuit la această majorare și la îmbunătățirea condițiilor pentru artiști.

Dar povestea Mirabelei Dauer nu se oprește aici. Ea a împărtășit o amintire dureroasă din copilărie, legată de arestarea tatălui său, considerat “dușman al poporului” din cauza convingerilor sale politice. Acest eveniment tragic a lăsat o amprentă profundă asupra copilăriei și adolescenței artistei, dar și-a găsit puterea în muzică pentru a depăși aceste momente dificile.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤