Ce s-a aflat despre Elena Udrea. De ce fel de condiții va avea parte în Penitenciarul din Ploiești

Informații noi despre fostul ministru al Turismului, Elena Udrea.

Ce se va întâmpla cu Elena Udrea cât timp va sta închisă în Penitenciarul pentru femei Ploiești – Târgușorul Nou.

Iată ce spune avocata acesteia despre decizia Curții Constituționale a României de a-i anula contestația din dosarul Gala Bute.

Ce se va întâmpla cât Elena Udrea va sta închisă în Penitenciarul din Ploiești

Potrivit celor mai noi informații apărute în presă despre cazul Elenei Udrea, aceasta ar urma să beneficieze de condiții speciale în timpul în care va sta în spatele gratiilor din Penitenciarul pentru femei din Ploiești – Târgușorul Nou. Fostul ministru al Turismului ar putea cere protecție socială pentru a nu intra în contact direct cu alte deținute care nu au un statut similar cu al ei.

Ţinând cont de faptul că Elena Udrea este un fost ministru şi fost politician beneficiază de un tratament oarecum mai bun decât ceilalti deţinuţi din penitenciarul Târgşor, a declarat Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Cosmin Dorobanţu.

Acesta a declarat că celula în care va sta Elena Udrea pentru următorii șase ani va fi mobilată complet, cu pat propriu, baie și telefon fix prin intermediul căruia fostul politician să poată ține legătura cu familia. Totodată, administrația penitenciarului îi va monta Elenei Udrea în celulă un televizor.

Camera îi va asigura minim 4 metri pătraţi individual. Va avea o baie individuală unde i se va asigura intimitatea, nu va fi o baie la comun cu toţi detinuţii, a mai spus Cosmin Dorobanțu.

Cât timp își va ispăși pedeapsa stabilită de instanță în dosarul Gala Bute, Elena Udrea va putea primi mâncare de acasă și, de asemenea, va putea face cumpărături de la magazinul alimentar din incinta penitenciarului.

Elena Udrea, revoltată de decizia CCR

Fostul ministrul al Turismului s-a arătat revoltat de decizia Curții Constituționale a României de a-i anula contestația din dosarul Gala Bute, fiind de părere că această decizie a dus la arestarea ei. Avocata Elenei Udrea spune că fostul politician a solicitat Inspecției Judiciare să facă verificări prin raportare la informațiile pe care le avea. Plângerea sa se referea la săvârșirea bazei disciplinare de nerespectare a deciziilor CCR.

Pe data de 29 mai 2022 s-a depus o plângere împotriva celor patru judecători care au avut o opinie de respingere a contestației în anulare. Știți că unul dintre cei cinci a formulat o opinie separată de admitere a acesteia, a explicat Silvia Uscov.

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, cât timp va sta după gratii, Elena Udrea va avea dreptul să iasă în curte și să se plimbe 2-3 ore pe zi. De asemenea, fostul politician va putea folosi telefonul fix pentru 10 convorbiri pe zi, în total o oră. După perioada de carantină de 21 de zile, Elena Udrea ar putea să împartă beneficiile cu 7 deţinute.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤