Chef Florin Dumitrescu: reteta de clatite cu bere, ies pufoase si delicioase

Chef Dumitrescu le-a dezvaluit fanilor reteta sa secreta pentru cele mai delicioase clatite cu miere si nuci.

Ingrediente:
200 gr faina
1 ou
100 gr zahar
un praf de sare
350 ml lapte
50 ml bere
ulei
200 gr nuci
50 ml miere
zahar pudra
Pasi de urmat:
Pentru a savura cele mai delicioase si pufoase clatite, amestecati faina cu ouale, zaharul, sarea si adaugati laptele treptat, pana obtineti un amestec omogen.

La final, adaugati berea si cateva picaturi de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase si deloc uscate.

Pentru umplutura, prajiti nucile in tigaie, fara ulei. Le lasati la racit, apoi amestecati cu mierea.

CITESTE IN CONTINUARE

Cozonac moldovenesc cu nuca si cacao. O reteta care iti iese din prima incercare
Cozonac Moldovenesc Cu Nuca Si Cacao. O Reteta Care Iti Iese Din Prima Incercare

Cozonac Moldovenesc Cu Nuca Si Cacao. O Reteta Care Iti Iese Din Prima Incercare

Din caietul ingalbenit de vreme, o reusita reteta de cozonac moldovenesc cu nuca si cacao.

Ingrediente:
1 kg faina
50 gr de drojdie proaspata
200 gr zahar
4 galbenusuri
300 ml lapte
150 gr unt gras
50 ml ulei
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura:
5 albusuri
1 praf de sare
50 gr cacao
125 gr zahar
150 gr nuca
3 lingurite esenta de rom
Pentru uns:
1 galbenus de ou
1 lingurita lapte

Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru reteta de cozonac moldovenesc cu nuca si cacao, trebuie sa fie aduse la temperatura camerei.

Laptele se incalzeste si se adauga untul si zaharul.

Pentru aluat de cozonac, se cerne faina de oua ori sa fie aerata si se face o adancitura la mijlocul ei.

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar si 2-3 linguri de lapte cald.

Se lasa asa pentru cateva minute sa se dezvolte.

Se separa albusurile de galbenusuri.

La mijlocul fainii se pune maiaua crescuta, se amesteca usor, turnand putin lapte cald cu unt topit si adunand din faina de pe margini.

Apoi, se adauga galbenusurile frecate cu sare si esenta de rom.

Nu rata: Salata cu dovlecel pentru iarna. Reteta veche a bunicii
Se framanta aluatul de cozonac, adaugand spre final si uleiul incalzit.

Se lasa la loc cald, acoperit, pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura de nuca si cacao, se prepara o bezea din albusuri cu un praf de sare si zaharul.

Se adauga jumatate din nuca macinata fin si jumatate taiata grosier si cacaua.

Se intind patru foi din aluatul de cozonac, se ung cu compozitia de umplutura si se ruleaza, apoi se impletesc cate doua rulouri.

Se asaza in tavile tapetate cu hartie de copt si se acopera cu stergare.

Se lasa asa la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Se ung cu galbenus de ou diluat cu lapte si se dau la cuptorul preincalzit, pentru 40-45 de minute, la 175 de grade.

Sa aveti pofta!

➦ CITEȘTE ȘI... ➤