Cristian Tudor Popescu: ”Oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte„

Cristian Tudor Popescu: ”Oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte„ 1
Cristian Tudor Popescu a spus pentru Digi24 faptul că în prezent, oamenii au altfel de temeri, spre deosebire de perioada dinainte de declanșarea pandemiei de coronavirus în România.

Celebrul jurnalist trage un semnal de alarmă și susține că românilor acum le e mai de grabă frică că mor de foame și că rămân fără loc de muncă, în plină criză, decât să le fie frică că ar putea să se îmbolnăvească și să moară.

„Acum oamenilor nu le mai este atât de teamă de moarte. La începutul pandemiei evident că a fost o stare emoțională, oamenii s-au temut, era ceva necunoscut, ceva abstract, nu știi cum te lovește și le-a fost teamă. Acum însă, după două luni de ralanti economic, ca să nu zic sufocare, starea de spirit a oamenilor s-a schimbat.

Acum le e mult mai teamă de faptul că nu mai au bani, că nu mai au slujbe, că nu mai au ce pune familiei pe masă. Asta este temerea care îi va face să nu mai țină seama de niște restricții în dorința de a câștiga din nou niște bani. Vor fi mari probleme, după părerea mea”, a declarat gazetarul Cristian Tudor Popescu, pentru Digi 24, citează Antena 3.

Reacția lui CTP, după decizia CCR: ”Nu ne rămâne decât să sperăm că…”
CCR a deciz astăzi că OUG 21/2004 este una constituțională, doar în condițiile în care nu restrâng drepturi și libertăți cetățenești. Acest lucru ar trebui adăugat în textul de lege.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacționat, după decizia CCR. El susține că cele trei zile dintre starea de urgență și starea de alertă ține de ”gena dacică”, potrivit sursei citate.

„Depinde la ce se referă, dacă aceste măsuri restrictive se referă și la licitații, la modul în care se achiziționează acum diversele produse medicale consumabile, dacă rămâne în regimul de atribuire rapidă directă sau în regimul de licitație. După părerea mea nu mai are rost să continue, ar fi nociv să continue regimul de atribuire directă, pentru că vom vedea câte nereguli au fost în această perioadă. Nu se mai justifică, a existat timp destul pentru a se face niște contracte, niște surse. Curtea înțeleg că nu interzice asta”, a spus jurnalistul.

„Oamenii deja nu mai respectă, amenzi nu se mai dau, e greu de presupus că se vor respecta intrarea în autobuz prin față, coborârea prin spate, păstrarea distanțelor sanitare. Nu se vor respecta decât în mult mai mică măsură, indiferent ce lege se dă și atunci să vedem în ce stare ne aflăm de fapt cu epidemia”, a completat el.

Cristian Tudor Popescu susține că Guvernul ar fi greșit cu privire la pauza de 3 zile.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤