Vinetele sunt ideale pentru coacere, conservare și prepararea sosurilor. Această legumă este foarte folositoare. Aceasta conține cantități optime de calciu, potasiu, fosfor, fier, caroten și multe vitamine din grupa B. Echipa Bucataria Romaneasca vă prezintă 4 moduri sănătoase de preparare a vinetelor, astfel încât să le puteți savura cu plăcere.
Preparați bucate sănătoase pentru cei dragi! Cum să prăjiți vinetele fără exces de ulei: 1. Înainte de a prăji rondelele de vinete, puneți-le în cuptorul cu microunde și încălziți-le la putere maximă timp de 5-7 minute. Vinetele trebuie să devină moi, să lase suc și să se îmbibe cu acesta. Apoi puteți prăji vinetele într-o tigaie.
Vinetele îmbibate cu suc vor absorbi puțin ulei și se vor prăji mai repede. 2. Înmuiați vinetele tăiate în apă sărată. Apoi scurgeți apa și stoarceți vinetele ușor, le puteți pune în tigaie. Acum veți folosi foarte puțin ulei pentru prăjit. Simplu și comod! 3. Tăiați vinetele, sărați-le și lăsați-le să stea timp de 20-30 de minute.
Scurgeți sucul format și stropiți-le cu ulei: 4 linguri de ulei la 1 kg de vinete. Amestecați vinetele cu mâinile, ca să se distribuie uleiul uniform. Prăjiți vinetele într-o tigaie uscată. 4. Pentru ca vinetele să nu absoarbă mult ulei în timpul prăjirii, le puteți trece prin făină, în care ați pus un pic de sare. Echipa Bucataria Romaneasca vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Bonus: Desert prajitura negresa (de post) INGREDIENTE: 1 si 1/2 cana apa, 1 si 1/2 cana zahar, 5 linguri ulei, 3 cani faina, 1 praf de copt, 5 linguri cacao, un varf cutit sare, miez de nuca taiat, 3-4 linguri gem de visine.
MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa (de post): Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea. Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste. Pofta sa aveti!