Cum se prepară corect bulionul de roșii. Greșeala pe care o majoritatea gospodinelor
Ingredientul cu care faci cel mai bun bulion de roșii
Odată cu debutul lunii august se deschide sezonul pregătirilor pentru lunile de iarnă, când legumele și fructele dispar de pe tarabele din piață. Gospodinele își fac listele de cumpărături și încep deja să prepare zacuscă, gem, compot, dulceață și bulion de roșii.
Nelipsit din preparatele gustoase, bulionul de roșii aduce savoare oricărui preparat. Dacă o porție sănătoasă de suc de roșii poate fi adăugată în supe sau ciorbe delicioase, află și cum poți prepara un bun bulion de roșii.
Ingrediente
- 6 kg de roșii bine coapte;
- 3 lingurițe de sare grunjoasă;
- 2 tije de frunze de țelină;
- 1 bucată de hrean
Mod de preparare bulion de roșii
Se spală bine roșiile, se înlătură partea albă, după care se taie în sferturi. Se dau apoi prin mașina de tocat, cu dispozitivul special pentru bulion ce reține cojile și semințele. Se pune apoi tot sucul obținut de la pulpa de roșii într-un vas mare cu fundul gros și se dă totul la fiert, la foc mediu, pentru aproximativ o oră. Între timp, se taie și frunzele de țelină, bucata de hrean, se amestecă tot cu sare și se adaugă și ele peste bulionul nostru.
Bulionul de roșii se lasă la fiert până când obține consistența pe care și-o dorește fiecare, nu o pastă fluidă, dar nici una foarte groasă.
Bulionul se ia de pe foc după ce ajunge la consistența dorită. După acest pas, se îndepărtează frunzele de țelină și hreanul și se lasă la răcit.
După aceea, bulionul se transferă în sticle cu capac, care se pun apoi într-un vas mare cu un proscop pe fund. Se toarnă apă până ajunge la gâtul sticlelor și se pune la fiert la bain-marie în jur de treizeci de minute. Sticlele se lasă la răcit și abia apoi se pun în cămară