Cum se protejează Corina Chiriac de coronavirus:”La peste 56 de grade, Corona moare”

Cum se protejează Corina Chiriac de coronavirus, celebra cântăreaţa a ajuns virala cu un tutorial anti-covid.

Artistă a exemplificat într-o postare pe contul personal de pe un site de socializare un leac băbesc despre care afirmă

că „omoară” COVID-19. Artista a implinit de curand 71 de ani.

Medicul Mihail Pautov,specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, a criticat postarea artistei de pe Facebook.

Cum se protejează Corina Chiriac de coronavirus
Corina Chiriac a exemplificat postarea cu imagini în care arăta cum să te protejezi de coronavirus.

”Pentru că suntem în anotimpul “răcelilor” vreau să vă amintesc un leac fără vârstă pe care îl practic eu și care este un excelent AntiCovid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie înainte de toate să reîncălzim corpul . Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne “țin” mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce “secrete” folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc sănătate.

Dau cu crema în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac pentru că voi transpira și mă ” împrietenesc” câteva minute cu temperatura apei fierbinți.

Mă acopăr cu un prosop mare și gros, apoi mă aplec peste apă fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas, și pe gură, pe rând. La peste 56 de grade, virusul Corona moare. Opțional ascult în acest timp muzica de relaxare și îmi închipui numai stări frumoase…

În final, mă usuc pe păr, schimb basmaua cu o căciuliţă și pun un prosop uscat în jurul gâtului. Dorm cât mai înfofolită, într-o cameră încalziă iar a doua zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seara următoare repet procedura”.

Medicul Mihail Pautov a criticat postarea artistei
Medicul Mihail Pautov,specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, a criticat modul în care se protejează Corina Chiriac de coronavirus.

Specialistul susţine că tratamentul naturist propus de artistă nu are efect asupra noului coronavirus.

„Nu există studii care să demonstreze orice efect benefic al inhalării de abur cu aspirină. Cu atât mai mult, nu există studii care să demonstreze că această tehnică este sigură. Acesta este un teren mânat pe care e bine să nu calci. De altfel, orice sfat venit de la un non-medic care ține de utilizarea de medicamente trebuie tratat cu atenție și scepticism.

Este nesănătos să inhalezi abur fierbinte mai mult de 5 minute/ sesiune.

Camera nu trebuie încălzită, indiferent dacă ești sau nu răcit; temperatura ideală în camera în care dormi este de 19-21 grade Celsius.

«Virusul Corona» nu va muri la aburi fierbinți; mai rapid ne vom opări / ne vom arde mucoasele respiratorii.

Este ok să ieși în frig și să lași corpul să se adapteze, atâta timp cât ești bine îmbrăcat”.

Ce crede Corina Chiriac despre COVID-19. „Cifrele sunt umflate”
Invitată la GÂNDUL LIVE, Corina Chiriac a mărturisit cum este această perioadă pentru ea.

„Eu sunt bine, cu ajutorul lui Dumnezeu. M-am gândit ce să vă spun, util… Pentru mine această perioadă a fost benefică. Eu l-am avut duhovnic pe arhimandritul Papacioc. Eu am trecut în urmă cu 20 de ani printr-o depresie foarte mare, din cauza unor necazuri. Am fost foarte supărată, au murit părinții, au fost mai multe necazuri. Am fost la el la chilie, și mi-a spus că el a făcut o pușcărie grea și că a avut încredere în Dumnezeu (…)”

➦ CITEȘTE ȘI... ➤