Dacia Sentry, masina sport inspirata de modelul 1300

Vă aduceți aminte, cu siguranță, de Dacia 1300, mașina venită pe lume în 1969. Inspirat de Renault 12, modelul avea o siluetă colțuroasă și o cabină rudimentară.

E momentul să uitați tot ce știți despre el. Pentru că acum primim Dacia Sentry cu dotări din viitor

Dacia Sentry, masina sport inspirata de modelul 1300

Dupa cum spuneam, modelul Dacia Sentru a fost inspirata de celebra Dacia 1300, pe care majoritatea dintre noi o stim ca masina veche a parintilor nostri.

Sentry este destul de mare ca si dimensiuni, chiar mai mare ca un Mercedes-Benz Clasa E. Conform designerului, Dacia Sentry are o lungime de 5.040 mm, o latime de 1.907 mm si o inaltime de 1.506.

Usile sunt si ele inspirate de masinile sport, pentru ca au o forma destul de ciudata, dupa cm se vede in poze. De asemenea, usile din spate se deschid ca la celebrele modele Rolls-Royce, pentru ca vorbim despre acele „suicide doors”.

Bineinteles, este doar un concept, asa ca Sentry vine cu faruri cu LED, dar si cu lumini de zi. In partea din spate, vorbim tot despre lumini cu LED. Alte dotari includ acoperisul panoramic, din sticla.

Sansele sa vedem aceasta masina in productie sunt destul de mici, deoarece conceptul nu apartine companiei Dacia si ar fi destul de greu ca acesta sa indeplineasca standardele de siguranta de la masinile moderne.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤