Dana Grecu, despre absența de 4 ani de la TV: „O lecție uriașă, ca să prețuiesc tot ce mi se întâmplă”

Dana Grecu revine în prime time, la Etno TV, după o absență de aproape patru ani. În tot acest timp, ea s-a dedicat

familiei și celor patru copii, stând departe de televiziune. Iată ce spune despre decizia de a ieși pentru o vreme din lumina reflectoarelor!

Marele regret al prezentatoarei TV este acela că nu a putut să le acorde tuturor copiilor ei, timpul și atenția pe care i le-a acordat Anei, ultimul născut.

‘În viață poți să dai orice, oricui. Dar dacă nu dai timpul tău acelui om, acelei situații, atunci nu dai nimic.

Dacă îți permiți să dai timp, deja dai parte din suflet. Ana a fost mai norocoasă’, spune moderatorul TV.

Ea mărturisește că nimic nu se compară cu nevoia fizică a copiilor de a sta cu părinții și niciun cadou din lume nu poate compensa acest lucru.
‘Copiii au nevoie de noi, fizic. Copiii au nevoie să ne spună ce gândesc, ce-i supără, ce-i bucură, să ne spună toate

prostiile care le trec prin cap, au nevoie să știe că suntem undeva prin casă și, dacă ne strigă, putem să le răspundem:

da, sunt aici! Copiii au nevoie de timp. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că a fost extrem de bun și cu ceilalți copii, că le-a dat putere să reziste la ritmul meu nebun de a-mi face meseria.’

‘Când era Ana foarte mică, dormeam 4 ore pe noapte și am rămas cu o nevoie de somn. Erau destul de multe de făcut și,

uneori, uitam să beau apă. Din cauza asta, îmi crapă des pielea. Dar nu e despre asta!

E o vorbă, pe care am auzit-o și care descrie perfect situația: dacă vrei să primești ce nu ai avut niciodată, trebuie să

faci ce nu ai făcut niciodată. Iar eu am primit de nu pot spune în cuvinte! Am primit ceea ce contează!’, recunoaște vedeta TV.

Dana Grecu spune că nu i-a fost străină munca, așa că a făcut ce fac dintotdeauna mai toate femeile din România, fără să se plângă: a spălat, a călcat, a făcut curățenie și mâncare sănătoasă. Tot în această perioadă a prins curaj și a gătit, pentru prima oară, câteva feluri de mâncare, pe care i-a fost frică să le încerce până atunci. A învățat să gătească sarmale, cozonac și ciorbă rădăuțeană!

De dragul familiei, prezentatoarea TV a învățat să gătească noi feluri de mâncare, pe care le considera foarte grele.

‘N-am făcut în viața mea cozonac. Acum fac cozonac. N-am făcut în viața mea sarmale. Fac sarmale! N-am făcut în viața mea ciorbă rădăuțeană! Mi se părea ceva îngrozitor de complicat. Îmi dau seama că aceasta a fost perioada când am redescoperit lucrurile simple ale vieții.

Calc multe haine, spăl, vorbesc cu copiiii, ies în curte și mă joc cu câinele, mâncăm împreună cu părinții, cu cei dragi și facem mese mari, gătim pentru asta, ne pregătim. Așezăm masa frumos, de sărbătoare, nu mâncăm pe genunchi sau pe tavă, sau în mașină. Plecăm în vacante. Ne bucurăm unii de alții’, spune omul de televiziune.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤