De ce se teme, cu adevărat, Vladimir Putin: „Nu de NATO”

De ce se teme, cu adevărat, Vladimir Putin. Președintele Rusiei este personajul negativ din toată această situație delicată provocată de invadarea rușilor în Ucraina.

Generalul american Ben Hodges a spus care este, de fapt, cea mai mare teamă a președintelui Vladimir Putin.

De ce se teme, cu adevărat, Vladimir Putin: „Nu de NATO”

Vladimir Putin a reușit să provoace panică în rândul populației.

Odată cu invadarea rușilor în Ucraina, Putin a demonstrat că este un lider puternic și greu de învins.

Mai mult, acesta a dovedit că își duce planurile la bun sfârșit și nu contează câti oameni mor.

Războiul din Ucraina continuă de opt zile deja, iar forțele ruse sunt ami decise ca niciodată să demilitarizeze Ucraina.

În urmă cu câteva săptămâni, generalul american Ben Hodges spunea care este,de fapt, cea mai mare teamă a lui Vladimir Putin. Deși mulți se gândesc că NATO este cea mai mare teamă a acestuia, generalul are o altă părere.

„Președintele Putin nu se teme de NATO. Adică, NATO se învecinează cu aproximativ 6% din frontiera Rusiei.

Numărul soldaților americani din Europa nu ar umple un stadion de fotbal mai mare, așa că Putin știe că nu noi suntem amenințarea.

Dar, pentru a distrage atenția propriei populații, el trebuie să genereze această percepție, că Rusia este atacată. De aceea, Putin trebuie să cheltuiască atâția bani pentru menținerea acestei forțe militare uriașe”, declara generalul pentru AlephNews.ro.

Totodată, Ben Hodges a explicat că Putin se teme de însăși propria populație a țării sale. Conform acestuia, Putin a văzut că țările vecine sunt libere, iar oamenii sunt liberi să își exprime talentul.

Motiv pentru care a decis să distrugă toate aceste oportunități, continuând să îl susțină pe dictatorul Lukașenko în Balerus. Generalul american este de părere că Vladimir Putin are încredere în puterea pe care o deține.

„Lucrul de care se teme cu adevărat, desigur, este propria populație. Văzând țările de la periferia Rusiei bucurându-se de beneficiile unei democrații liberale a talentului tinerilor dezlănțuiți, de asta se teme.

Și de aceea s-a grăbit să ajute la distrugerea protestelor din Kazahstan, de aceea continuă să-l susțină pe acest dictator, Lukașenko în Belarus și de aceea este hotărât să se asigure că Ucraina nu poate prospera și nu poate avansa cu integrarea occidentală. Deci acesta este motivul care determină toate, acum.”, explică generalul american Ben Hodges.

Atacurile Rusiei împotriva Ucrainei continuă
Joi, 24 februarie, Vladimir Putin a ordonat atacul asupra Ucrainei. Milioane de ucraineni au fost luați prin surprindere de bombardamentele și rachetele pe care soldații ruși le-au declanșat. Peste 2.000 de civili și-au pierdut viața într-o săptămână de lupte sângeroase. Raidurile aeriene și cu rachete au continuat și la Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării.

Bombardamentele ruse au distrus complet Iakovlivka, o aşezare cu 600 de locuitori din regiunea Harkov, în estul Ucrainei, potrivit procuraturii generale din oraş, citată de Suspline Tv, informează joi EFE, conform Agerpres. Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a apreciat joi că războiul ″va dura probabil mult timp″⁣ în Ucraina, unde ofensiva militară rusă a intrat în a doua săptămână.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤