Decizia OMS în privința lui Cătălin Denciu

Cătălin Denciu este medicul considerat erou, care a intrat cu mâinile goale în foc, pentru a-și salva pacienții de la o moarte cumplită. El este medicul care a intrat în atenția publică după tragedia din 14 noiembrie 2020, de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Cătălin Denciu era medic de gardă în ziua fatidică și a făcut tot posibilul să-și salveze pacienții.

Ce face acum Cătălin Denciu

Cătălin Denciu a suferit arsuri grave pe o mare parte din suprafața corpului și a fost internat câteva luni la o clinică pentru arși din Belgia. Medicul în vârstă de 48 de ani și-a riscat viața pentru a-i salva pe bolnavii de Covid-19, care erau internați la Terapie Intensivă. Cătălin Denciu a petrecut sărbătorile Pascale în sânul familiei care l-a așteptat acasă cu sufletul la gură. S-a recuperat bine, însă mai trebuie să facă terapii de recuperare motorie pentru a recăpăta într-o proporție mare flexibilitatea articulațiilor.

Medicul erou din Piatra Neamț, premiat de OMS

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat, în cadrul unei conferințe, că medicul Denciu va primi o distincție pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său.

Doctorul Cătălin Denciu este medic specialist în terapie intensivă în România. El a fost de serviciu în noiembrie anul trecut, îngrijind pacienții cu COVID-19, când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul III până la 40% din suprafața corporală. Astăzi îl vom onora cu un premiu pentru serviciul, sacrificiul și exemplul său, a precizat șeful OMS.

Cătălin Denciu s-a bucurat pentru distincția primită

Cătălin Denciu a declarat pentru Realitatea de Neamț că este emoționat și foarte impresionat să primească recunoașterea muncii și a contribuției sale din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Medicul din Piatra Neamț a spus că nu s-a așteptat nicio clipă la acest gest.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤