Deficitul de Magneziu provoaca probleme grave de sanatate. 12 semne importante ca organismul tau are nevoie de mai mult magneziu – imediat
Deficitul de Magneziu provoaca probleme grave de sanatate. 12 semne importante ca organismul tau are nevoie de mai mult magneziu – imediat
Magneziul este un mineral esential pentru organism, deoarece participa la un numar mare de reactii metabolice, cum ar fi absorbtia de calciu, potasiu si sodiu. Intr-adevar, magneziul asigura sanatatea dintilor si a oaselor, dar si a muschilor si a ficatului.
Mai multe studii au aratat ca joaca un rol de reglementare in nivelul colesterolului si, prin urmare, poate preveni diabetul de tip 2. Intr-adevar, un studiu clinic a aratat ca diabetici de tip 2 care au primit un supliment de magneziu timp de 4 pana la 16 saptamani au avut un control mai bun al zaharului din sange. Acest nutrient ajuta, de asemenea, la prevenirea tulburarilor majore, cum ar fi osteoporoza, deoarece functioneaza impreuna cu vitamina D si calciu pentru a promova oase puternice si sanatoase.
Magneziu este un relaxant foarte eficient. Favorizeaza digestia buna si previne constipatia. Acesta joaca un rol esential in echilibrul nervos si muscular. Prin urmare, este eficient impotriva stresului, anxietatii, iritabilitatii sau chiar a depresiei. Intr-adevar, un studiu a aratat ca persoanele care consuma alimente procesate au un risc de 60% de a suferi de depresie, deoarece acest tip de alimente este bogat in zahar si sarac in magneziu.
In plus, magneziul este un mineral important in procesul de slabire; participa la transformarea grasimilor in energie si alimenteaza celulele cu oxigen.
Muschiul inimii functioneaza continuu in modul „ton – relaxare”. In prima faza, calciu este implicat activ, care este responsabil pentru ritmul cardiac. Pentru a doua faza, magneziul este important, deoarece stabilizeaza ritmul cardiac. Odata cu hipomagneziemia, apare o insuficienta a batailor inimii – aritmie.
Deoarece peretii vaselor de sange sunt, de asemenea, musculari, atunci cand magneziul este deficitar, devin mai putin elastici si tensionati. Toate acestea duc la o crestere persistenta a tensiunii arteriale (TA).
Prin urmare, nu trebuie sa ezitati sa aveti un consum bogat in magneziu, deoarece o deficienta a acestui mineral poate prezenta simptome grave printre care:
12 semne ca ati putea suferi de deficit de magneziu
1. Oboseala cronica
Magneziul este de obicei recomandat persoanelor cu oboseala cronica sau care, in general, se simt slabe. Un studiu brazilian a aratat ca mai mult magneziu ajuta persoanele in varsta care sufera de boli cronice
2. Crampe musculare
Daca suferiti de crampe musculare (de multe ori in zona gambei), acesta poate fi modul in care corpul dumneavoastra va alerteaza asupra deficitului de magneziu.
„Fara magneziu, muschii nostri ar fi intr-o stare constanta de contractie”, scrie Ancient Minerals .
Incercati sa luati magneziu inainte de culcare. Poate face minuni pentru somnul de noapte (si pentru muschii tai).
3. Migrene
Persoanele care sufera de migrene au adesea lipsa de magneziu , ceea ce creste tensiunea musculara.
Conform unui studiu , mai mult magneziu poate reduce riscul de greata, varsaturi si sensibilitate la sunet si lumina la persoanele care sufera de migrene.
4. Probleme de somn
Aveti probleme cu somnul si va treziti adesea in toiul noptii?
Acesta ar putea fi un semn al deficitului de magneziu. O modalitate de a va asigura ca obtineti un somn mai bun este cresterea aportului de magneziu. Un studiu din SUA indica faptul ca administrarea suplimentara de magneziu poate ajuta la prevenirea tulburarilor de somn.
5. Tensiunea arteriala crescuta
Astazi, hipertensiunea este cea mai mare problema de sanatate publica din lumea occidentala.
Dar magneziul actioneaza ca un blocant natural, o forma de tratament al tensiunii arteriale.
Intr-un amplu studiu britanic realizat in 2013, cercetatorii au aratat ca pacientii cu tensiune arteriala normala ar putea beneficia foarte mult de aportul sustinut de magneziu.
6. Dureri articulare
Multi oameni sufera de dureri articulare, unii mai mult decat altii.
Pentru unii oameni , cresterea aportului de magneziu amelioreaza durerile articulare. Deoarece aceasta crestere are foarte putine sau chiar nu are efecte secundare, merita sa incercati.
7. Constipatie
Magneziul este necesar pentru ca intestinele sa functioneze normal .
Lipsa de magneziu poate provoca constipatie, deoarece organismul are nevoie de acest mineral specific pentru a inmuia scaunul si a absorbi lichidul.
8. Astm
Studiile au aratat ca respiratia poate fi imbunatatita atunci cand nivelul de magneziu din sange creste.
Jurnalul medical The Lanceta a raportat, de asemenea, corelatia puternica dintre cresterea aportului de magneziu si reducerea simptomelor astmului.
9. Depresie
Magneziul poate juca un rol crucial in starea noastra de spirit si functia creierului. Expertii considera ca nivelul scazut de magneziu din dieta moderna este cauza depresiei si a bolilor mintale.
10. Deficitul de calciu
Deficitul de magneziu poate duce si la deficitul de calciu, deoarece organismul are nevoie de magneziu pentru a absorbi calciu.
11. Pofte
Daca corpul tau are intr-adevar nevoie de magneziu, s-ar putea sa ai pofta de ciocolata sau de dulceata. Asigurati-va ca aveti un aport regulat de magneziu prin nuci, seminte si fructe. Va va calma poftele.
12. Aritmie
Bataile neregulate ale inimii pot fi cauzate de un deficit de magneziu.Potrivit unor cercetatori , magneziul protejeaza vasele de sange si ajuta la prevenirea aritmiei cardiace.
Din pacate, organismul nu poate produce magneziu, motiv pentru care are nevoie de un aport zilnic:
Pentru copii
• De la 1 la 3 ani : 80mg / zi
• De la 4 la 8 ani : 130mg / zi
• De la 9 la 13 ani : 240mg / zi
Pentru femei:
• De la 14 la 18 ani : 360 mg / zi
• De la 19 la 30 de ani : 310 mg / zi
• De la 31 de ani : 320 mg / zi
Pentru barbati:
• De la 14 la 18 ani : 410 mg / zi
• De la 19 la 30 de ani : 400 mg / zi
• De la 31 de ani : 400 mg / zi
Pentru a evita aceste simptome si pentru a ramane sanatos, este de aceea recomandabil sa consumati alimente bogate in magneziu, cum ar fi seminte de dovleac, cacao, nuci de Brazilia, migdale, fructe de mare, legume verzi, smochine, banane …
Cu toate acestea, evitati alimentele procesate, deoarece acestea sunt aproape complet lipsite de magneziu. In caz de suspiciune de deficit, depresie sau oboseala, concentrati-va pe o dieta bogata in magneziu.