Devine obligatoriu pentru români! Cei care încalcă legea riscă amenzi usturătoare

O nouă amendă pentru români! Șeful PSD Constanța propune o sancțiune uriașă pentru cetățenii care nu își exercită un drept garantat de Constituție.

Parlamentarii PSD Constanța au propus ca votul să nu mai fie facultativ, ci obligatoriu, iar cei care nu vor participa la vot să fie sancționați prin lege. Românii care nu merg la vot ar putea primi amenzi de 300 de euro, susțin aceștia.

Amendă pentru neparticiparea la vot
Felix Stroe a dat exemplul Greciei, unde autoritățile aplică amenzi cetățenilor care nu merg la vot. Nu se poate vorbi despre democrație fprp pluripartidism, susține acesta.

“Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism. Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot”, a declarat Felix Stroe.

Românii, buni de plată
Amenda nu este deloc de neglijat, dacă propunerea va trece mai departe. Mai precis, 300 de euro vor trebui să scoată din buzunare românii care nu respectă legea.

„Vom propune, noi parlamentarii constănțeni vom avea mai multe inițiative – în domeniul sănătății, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați. Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a declarat Felix Stroe.

Propunerea legislativă vine să restabilească echilibrul pe scena politică. Șeful PSD susține că cetățenii sunt manipulați înainte de alegeri, de aceea nu se produc nici schimbările pe care ei le așteaptă.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤