Din ce trăiește Liviu Dragnea?

Liviu Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democrat, a explicat duminică seara,cu ocazia primei apariții într-un studio tv după condamnarea din 2019, că trăiește acum din două treimi din salariu, o treime fiind sub sechestrul procurorilor anticorupție, fiind ajutat și de logodnică și de copii.

El a negat că a mers în vacanțe exotice din bani publici.

Fostul lider social-democrat a declarat, dumunică, la prima interviu într-un studio tv după condamnarea la închisoare, că „nu moare de foame” cu resursele financiare pe care le are, respectiv două treimi din salariu și susținerea din partea Irinei Tănase și a copiilor.

Unde lucrează Liviu Dragnea
„Trăiesc din două treimi din salariu, pentru că o treime este pus sechestru de la DNA (…), nu câştig foarte mult, dar cu ce câştigă Irina ca salariu cu ce câştig şi eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea Plus, potrivit News.ro.

Fostul președinte al PSD a refuzat să spună cât are salariu. În ziua în care a fost eliberat, Liviu Dragnea declara că va lucra la firma fiului său.

Irina Tănase, spunea, la momenul anuțului privind eliberarea lui Liviu Dragnea, întrebată fiin de jurnaliști unde va lucra și ce va face, profesional, după ce va ieși din închisoare: „Întrebați-l pe el. (…) Eu pot să vă spun despre mine. Vreau să îmi dezvolt biroul de mediator pe care îl am. Sunt studentă la Drept si vreau să fiu avocat”.

„Nu am folosit banii partidului pentru a merge în vacanţă”
Liviu Dragnea a negat, duminică seara, că ar fi merg în vacanțe exotice cu logodnica sa Irina din bani publici, în Doha, Republica Dominicană sau Bali.

„Veste proastă pentru unii, în special pentru cei de la PSD care au dat această informaţie. Eu nu am fost în Bali niciodată, nu am fost în Republica Dominicană, nu am fost în Punta Cana, nu am fost nici în Bora Bora, nu am fost în acele locuri de care se vorbeşte în acea ştire senzaţională apărută fix la Comitetul Executiv al PSD-ul când ei discutau despre faptul că, vezi Doamne, mi-am făcut partid. Nu am fost nicăieri pe bani publici într-o vacanţă cu Irina, nu am folosit banii partidului pentru a merge în vacanţă. Dacă altcineva de la partid a fost în aceste vacanţe exotice cu bani de la partid, e problema lui sau a lor”, a spus Dragnea, conform sursei citate.

Cu acest prilej Liviu Dragnea a susţinut că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare și a negat faptul că ar fi un om bogat, subliniind că avea avere atunci când a intrat în politică.

„Eu am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, ăla pe care stă hotelul. (…) Eu nu am fost toată viaţa bugetar. În 1990 am fost prima iniţiativă privată din jumătatea de sud a României, asociaţie cu scop lucrativ. În 96, când eu am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante între care cel mai mare din judeţ, două centre en gros, trei magazine. Aveam de asemenea, în 96 terenuri intravilane, aveam clădiri”, a declarat fostul lider PSD. El a menţionat că mare parte din bunurile pe carele-a avut le-a vândut pentru a ridica locuinţa din Alexandria.

Liviu Dragnea a fost eliberat în 15 iulie din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea acestuia de eliberare condiționată.

Dragnea se afla în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul DGASPC Teleorman.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤