Doliu în lumea artistică. S-a stins din viață un actor de renume

Este doliu la Hollywood. S-a stins din viață un actor de renume, cunoscut îndeosebi pentru rolurile sale din Seinfeld, Hard Eight și Zodiac. Starul american a murit duminică, la locuința sa din Los Angeles. Soția sa a dezvăluit care au fost ultimele momente din viața actorului.

Doliu în lumea internațională a filmului

A murit Philip Baker Hall. Actorul s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, înconjurat de cei mai dragi oameni din viața lui. Soția sa a fost cea care a făcut anunțul cu privire la trecerea sa în neființă. Potrivit spuselor soției sale, ultimele zile din viața regretatului actor au fost fericite.

„Vocea lui la final a fost la fel de puternică”, a spus Wolfle Hall.

Decesul actorului a fost anunțat și de către scriitorul Sam Farmer care l-a descris ca fiind unul dintre cei mai înțelepți, mai talentați și mai buni oameni pe care i-a întâlnit vreodată.

Philip Baker Hall a lăsat în urma sa o carieră impresionantă de peste şase decenii, interpretând roluri în unele dinte cele mai îndrăgite filme şi producţii de televiziune.

Doliu în lumea artistică. A murit un actor de renume

Cele mai mari roluri ale sale din cinema au fost în peliculele: “Say Anything” (1989), “Hard Eight” (1996), “Boogie Nights” (1997), “Magnolia” (1999), “Bruce Almighty” (2003), “Zodiac” (2007), “Argo” (2012).

În televiziune, actorul a avut peste 200 de apariţii în seriale precum “Seinfeld”,”The West Wing”, “Curb Your Enthusiasm”, “Modern Family”.

Cine a fost Philip Baker Hall

Philip Baker Hall s-a născut în Toledo, Ohio, pe 10 septembrie 1931, și a profesat ca translator al Armatei Statelor Unite în Germania şi ca profesor de liceu. Abia după vârsta de 40 de ani s-a apucat de actorie. Acesta a debutat în film cu pelicula “Cowards” în 1970,  o producție care a avut în centrul său refuzul îndeplinirii serviciului militar în Războiul din Vietnam.

Doliu în lumea artistică. A murit un actor de renume

Filmul a fost proiectat la Festivalul de Film de la Cannes din 1970. Primele apariţii ale actorului în televiziune au început în anii 1970 în producţii precum “Good Times” (1976), “M*A*S*H” (1977) şi “Man From Atlantis” (1977).

Între 2011 și 2012, marele actor a interpretat rolul Walt Kleezak, un vecin al familiei Dunphy, în trei episoade din “Modern Family”. Ultimul lungmetraj al lui Philip Baker Hall a fost “The Last Word” (2017), iar ultima sa apariţie în televiziune, în serialul “Messiah” (2020).

➦ CITEȘTE ȘI... ➤