Doliu în lumea modei! Stella Tennant, muza lui Karl Lagerfeld, a murit la vârsta de 50 de ani

Doliu în lumea modei! Stella Tennant, muza lui Karl Lagerfeld, a murit la vârsta de 50 de ani 1
Manechinul scoţian Stella Tennant, verişoară îndepărtată a prinţesei Diana şi muză a lui Karl Lagerfeld, a murit subit, marţi, la vârsta de 50 de ani, a anunţat familia sa pentru cotidianul britanic The Guardian.

„Cu mare tristeţe vă anunţăm moartea subită a Stellei Tennant pe 22 decembrie. Stella a fost o femeie formidabilă şi o inspiraţie pentru toţi. Ne va lipsi”, a declarat familia.

Nepoata ducelui Andrew Cavendish, Stella Tennant a fost o verişoară îndepărtată a prinţesei Diana.

Ea a debutat ca manechin în anii 1990 lucrând pentru fotograful Steven Meisel, înainte de a semna în 1996 un contrat de exclusivitate cu Karl Lagerfeld la Chanel.

Stella Tennant are „chipul şi atitudinea epocii noastre”, a declarat într-o zi Karl Lagerfeld. „Ea nu corespundea strălucirii anilor ’90. Ea este cu adevărat o frumuseţe pentru sfârşitul de secol”, a mai spus el.

De-a lungul celor aproape 30 de ani de carieră, ea a pozat pentru reviste prestigioase precum Harper’s Bazaar şi Numéro. A colaborat cu versiunile franceză, britanică şi italiană a revistei Vogue. Aerul său androgin şi alura un pic punk i-au permis să se distingă între manechinele generaţiei sale.

A defilat pentru branduri de renume mondial
Stella Tennant, născută în Scoţia într-o familie aristocratică, a devenit cunoscută la începutul anilor 1990, după ce a apărut în mai multe pictoriale publicate în reviste celebre, precum Vogue şi Harper’s Bazaar.

A participat atât la prezentări de modă organizate de Gianni Versace, John Galliano şi Alexander McQueen, cât şi la campanii de promovare a colecţiilor vestimentare create de alte branduri de renume mondial, precum Calvin Klein, Chanel şi Burberry.

A fost inclusă în Scottish Fashion Awards Hall of Fame
Stella Tennant a participat şi la prezentarea de modă organizată în cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, alături alte două compatrioate celebre, modelele Naomi Campbell şi Kate Moss.

În 2009, Stella Tennant a colaborat cu o organizaţie ecologistă care promovează reducerea cantităţilor de energie consumate în locuinţe. În 2012, modelul britanic a fost inclus în Scottish Fashion Awards Hall of Fame.

Stella Tennant s-a căsătorit în 1999 cu fotograful francez David Lasnet, cu care a avut patru copii.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤