DOLIU! PRANAB MUKHERJEE, FOSTUL PREȘEDINTE AL INDIEI, A DECEDAT DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Este doliu mare. Fostul președinte a murit de Covid-19

Fostul preşedinte Pranab Mukherjee a decedat la vârsta de 84 de ani. Se pare că moartea lui a fost pricinuită de infecție cu virusul COVID-19.
Potrivit Agerpres, acesta a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Starea de sănătate a fostului preşedinte s-a deteriorat programul de duminică. Acesta a ocupat funcția de președinte între anii 2012-2017.

Originar din Bengal, Mukherjee a fost un protejat al fostului premier Indira Gandhi, dar cariera sa a intrat într-un cu de umbră după asasinarea acesteia în 1984. A devenit mâna dreaptă a premierului Manhoman Singh, a îndeplinit funcțiile de ministru al apărării, de apărare. externe și de finanțe în guverne conduse de Partidul Congresului, acum în opoziție. Era considerat un reputat negociator și avea prieteni de ambele părți ale scenei politice.

„El a lăsat o urmă de neșters asupra traiectoriei de dezvoltare a națiunilor noastre. Un savant prin excelență, un om de stat impunător, a fost admirat în întreg spectrul politic și de toate segmentele societăților”, a scris pe Twitter premierul Narendra Modi, din partidul rival Bharatiya Janata, naționalist.

India, sufocată de coronavirus

India se confruntă cu mari probleme din cauza coronavirusului. În urmă cu o zi a raportat cel mai mare număr de cazuri noi zilnice la nivel mondial. India a anunțat că în data de 30 august a înregistrat 78.761 de noi cazuri de persoane infectate, în ultimele 24 de ore, acesta fiind un record negativ la nivel mondial.
Recordul anterior fusese stabilit în date de 17 iulie în Statele Unite, care raportau atunci 77.638 de cazuri noi de infectare. India este oficial cea de-a treia țară cu cele mai multe cazuri de coronavirus, după SUA și Brazilia, cu 3,5 milioane de persoane cu infecția Covid-19, scrie Agerpres.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤