Social

Doliu Uriaș În România! Am Mai Pierdut Un Intelectual

România a primit multe lovituri în ultima perioadă în ceea ce privește pierderile de oameni. Tot mai multe persoane celebre, care au scris istorie au plecat din această țară. Primi astăzi trista veste că un cunoscut profesor și istoric literar s-a stins din viață la 79 de ani.

A murit Nicolae Pârvulescu

România este din noi îndoliată, după ce a mai pierdut o persoană extrem de importantă și inteligentă, care a uimit cu abilitățile sale de-a lungul timpului. Primi cu tristețe vestea că a plecat din această lume și Nicolae Pârvulescu, profesor, istoric literar și scriitor. Ne-a părăsit la vârsta de 79 de ani.

Nu se cunoaște cauza exactă a celebrului intelectual, pentru că familia nu a făcut declarații în acest sens. Probabil va reveni cu informații despre înmormântare pentru cei care vor să îi aducă un ultim omagiu și să îl conducă pe ultimul drum.

Anunțul trist a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, care a postat un mesaj important pe rețelele de socializare. Reprezentanții au vorbit despre meritele notabile ale scriitorului, dar și despre activitatea sa bogată din literatură și cea didactică.

“Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova deplânge trecerea în nefiinţă a colegului nostru Nicolae Pârvulescu, distins profesor, istoric literar şi scriitor de talent. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!” Născut pe 10 iulie 1942 în comuna Sălcuța – Dolj, Nicolae Pârvulescu a fost absolvent al Facultății de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti (1960-1965), unde i-a avut profesori pe Tudor Vianu şi George Călinescu. A fost inspector şcolar de limba şi literatura română în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, iar din 2007 a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din România.”, notează Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

Aflăm de la Uniune că Nicolae Pârvulescu a debutat editorial cu romanul  “Aniversare” (1982), după care a publicat “Fotoliul vacant”, primul volum a apărut în 1986, iar al doilea în 1990. Ambele au făcut furori și i-au adus mare succes. Mai apoi, în 1995 a publicat un volum de Exerciţii gramaticale pentru examenele de admitere, iar în 2017 “Academie Agramată”, lucrări apreciate de tinerii care se pregătesc pentru examen și care intră în folosința oamenilor și acum.