El e Dănuț, tânărul de 18 ani care a murit carbonizat în Iași în urma unui accident rutier. Băiatul nu a mai putut fi scos din mașină

La doar 18 ani, viața pentru Dănuț s-a sfârșit brusc pe un drum din județul Iași, în apropierea localității Podu Iloaiei. Băiatul se afla în mașină alături de doi

prieteni și era foarte fericit că abia ce obținuse permisul de conducere. Din păcate, un grav accident rutier s-a produs, iar pentru Dănuț nu s-a mai putut face nimic, fiind găsit ars în autoturismul care a luat foc.

Dănuț se afla alături de cei doi prieteni ai săi la o plimbare prin oraș, asta după ce chiar ieri a obținut permisul de conducere. Băiatul era foarte fericit că în sfârșit a devenit șofer și că poate să se bucure de permisul auto care urma să-i vină acasă peste doar câteva zile.

Dănuț, un tânăr de 18 ani Iași, a murit carbonizat în urma unui accident rutier. Nu a putut fi scos din autoturismul care a luat foc

Pentru tânăr au fost doar câteva momente de fericire, asta deoarece la scurt timp el avea să moară într-un grav accident rutier. În dreptul localității Podu Iloaiei, mașina în care se afla Dănuț și prietenii săi s-a izbit puternic de un camion, după care a ieșit de pe șosea și a intrat într-un copac.

Imediat, autoturismul a început să ia foc, iar martorii care au văzut tragedia s-au grăbit să scoată victimele din interior. Șoferul, un tânăr de 22 de ani a reușit să fie scos de la volan, dar și o fată care se afla pe bancheta din spate.

Martorii nu putut însă să-l scoată din autoturim și pe Dănuț, deși era semiconștient în acel moment. Ei spun că în momentul în care au încercat să-l tragă din mașină, ceva a explodat, iar Dănuț nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire până la venirea echipajelor de urgență.

”Mașina era pe o parte, am agăţat-o cu un cârlig și am tras-o un pic, ca să scoatem pe cei din interior. La volan se afla un băiat care mirosea a alcool, în spatele lui, pe banchetă se afla o fată. Erau cu toții semiconștienți, la fel și al treilea tânăr, aflat pe bancheta din dreapta șoferului. Mașina începuse să ardă. Am scos fata, apoi șoferul.

Apoi am început să tragem de pasagerul din dreapta, însă a explodat ceva în mașină. Băiatul era semiconștient, ne-am ars la mâini, dar nu ne-am mai putut apropia de el. Era vâlvătaia prea mare. Era un pic mai grăsuț decât ceilalți, nu am putut să îl răsucim, să-l scoatem. Ne pare rău pentru el”, a spus unul dintre martori.

Șoferul ar fi consumat băuturi aloolice

Potrivit ziaruldeiași.ro, sursele arată că șoferul autoturismului, băiatul de 22 de ani, ar fi negat că se afla la volan și ar fi dat vina chiar pe băiatul de 18 ani care a decedat în tragedie, deși abia ce obținuse permisul de conducere în ziua respectivă.

Mai mult de atât, el a refuzat să sufle în etilotest la venirea polițiștilor, însă a fost dus la spital unde a dat o probă de sânge. Conform surselor, acesta avea o alcoolemie de 0,8 mg/l. El și cealaltă fată, de 21 de ani, au ajuns la spital, având câteva răni pe corp, dar și arsuri.

O cameră de bord a surprins întregul moment al accidentului urmat de un incendiu. Martorii confirmă că nu Dănuț se afla la volanul mașinii în momentul impactului, ci prietenul lui care era sub influența alcoolului.

”Nu avea cum să fie la volan tânărul mort, noi am văzut totul”, a spus unul dintre salvatori.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤