Este despre Aurora Cornu, prima soţie a lui Marin Preda, a decedat. Scriitoarea era infectată cu coronavirus

Aurora Cornu, prima soţie a lui Marin Preda, a decedat la vârsta de 90 de ani. Scriitoarea a fost răpusa de COVID 19. A fost internată în spitalul Broca din Paris. De asemenea, Aurora Cornu suferea şi de alte boli.

Scriitoarea fost căsătorită cu Marin Preda între 1955 şi 1959 (sau 1960), perioada în care l-a încurajat să publice Moromeţii. În ultimii ani, Aurora Cornu a locuit în Paris şi în New York.

Aurora Cornu, prima soţie a lui Marin Preda, şi cea care l-a făcut pe autorul Moromeţilor să scrie prima sa scrisoare de dragoste, s-a stins din viaţa la vârsta de 90 de ani.

Scriitoarea a fost internată în spitalul Broca din Paris, după ce a fost diagnosticată cu coronavirus. Din cauza vârstei înaintate, dar şi a altor boli de care suferea, medicii nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viaţa în ciuda tuturor eforturilor depuse.

 

În ultimii ani, Aurora Cornu a locuit în Paris şi în New York.

Raluca Preplicean a postat un mesaj emoţionant pe Facebook însoţit de o fotografie cu scriitoarea în care a anunţat moartea ei, dar şi cuvintele pe care le adresă tuturor în ultima vreme: je vous aime, însoţite de un zâmbet larg.

”O veste năpraznică pe care am primit o în această noapte s-a stins într-un spital din Paris Aurora Cornu, om de litere, poeta, fosta soţie a scriitorului Marin Preda, dar şi cea care a ctitorit mănăstirea de la Cornu şi pe care am avut privilegiul să o cunosc. Ultimele cuvinte pe care mi le a adresat şi pe care le adresă tuturor celor care îi călcau pragul în ultima vreme sunt singurele care contează: je vous aime însoţite de un zâmbet larg. Dumnezeu să o primească în iubirea Să. Dumnezeu să o odihnească!“, a scris Raluca Prelipcean.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤