Este oficial! Aceste femei pot ieși mai devreme la pensie din anul 2021

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare în anul 2021 și vine cu o surpriză uriașă pentru anumite femei.

Cele care au copii vor putea ieși mai repede la pensie, conform reglementărilor care au fost dezbătute ani de zile, iar actul a stat multă vreme blocat în Parlamentul României.

Reducerea vârstei de pensionare este prevăzută pentru femeile care au trei sau mai mulți copii, iar legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Mamele eroine vor putea ieși la pensie mai repede

Deși legea a fost adoptată și semnată de președintele Iohannis, o parte din efectele ei, precum reducerea vârstei de pensionare pentru mame se vor produce abia din anul 2021. Mamele cu mai mulți copii vor putea opta pentru a ieși la pensie cu doi ani mai devreme pentru fiecare copil. Astfel că, mamele care au trei copii vor putea deveni pensionare cu 6 ani mai devreme față de vârsta standard.

Evident, mamele care pot beneficia de această reducere a vârstei de pensionare trebuie să fi îndeplinit stagiul minim de cotizare la stat. Începând cu al patrulea copil, mamele eroine vor putea ieși la pensie cu câte un an pentru fiecare. Mamele care au, de pildă, cinci copii vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de opt ani de zile.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤