Foarte TRIST! Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Craiova. Regretatul artist, întâmpinat cu lacrimi și aplauze de zeci de oameni

Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Craiova. Regretatul artist a fost întâmpinat cu lacrimi și aplauze de zeci de oameni.

Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Craiova. Zeci de oameni l-au întâmpinat pe regretatul artist, cu lacrimi și aplauze.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 10 noiembrie, la Cimitirul Ungureni din Craiova. Trupul regretat al interpretului de muzică populară se află la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, urmând ca marți și miercuri să stea în foaierul teatrului din același oraș.

Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Craiova

Cortegiul cu trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a ajuns la Ansamblul Folcloric Maria Tănase din Craiova.

Regretatul interpret a fost întâmpinat de zeci de oameni îndurerați de moartea sa fulgerătoare, care au vrut să-i aducă un ultim omagiu.

Interpretul făcuse deja pregătirile pentru înmormântare. Casa de discuri Electrecord a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că Petrică Mîțu Stoian a fost la cimitir săptămâna trecută.

„Drum lin, Petrică Mîțu Stoian! Artistul și-a presimțit moartea! Și-a pregătit mormântul până la cel mai mic detaliu. Săptămâna trecută a fost la cimitir!”, a fost mesajul postat de casa de discuri.

Artistul a ales un mesaj tulburător care să fie gravat pe crucea sa de mormânt: „Pământul este scena pe care omul apare, îți joacă rolul și apoi dispare.”

Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară din România. S-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie, la Spitalul de Urgență Reșița, după ce starea sa de sănătate s-a degradat rapid.

Artistul urma un tratament de recuperare post-Covid și avea doar 61 de ani când a murit. Persoanele apropiate de artist, colegii de breaslă și fanii acestuia sunt îndurerați de moartea sa fulgerătoare.

Artistul va fi decorat post-mortem în județul Mehedinți

Petrică Mîțu Stoian va fi decorat post-mortem în județul Mehedinți, locul în care s-a născut. Solistul de muzică populară era originar din zona Plaiul Cloșanilor.

Aladin Georgescu, reprezentantul Consiliului Județean. a anunțat că artistul va primi cea mai înaltă distincție. Petrică Mîțu Stoian va fi declarat cetățean de onoare în județul Mehedinți.

„Petrică Mîțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară pe care i-a dat județul Mehedinți, iar activitatea sa profesională a strâns performanțe numeroase la concursurile naționale de folclor.

Mai presus de toate, a bucurat inimile tuturor românilor. Pe lângă vocea caldă cu care a cântat și a încântat Mehedințiul, Petrică Mîțu Stoian a promovat cu real succes județul și mai ales zona de nord al cărei fiu a fost și rămâne dincolo de trecerea în neființă.

Cariera domniei sale a pornit de la calitățile greu de egalat de culegător de folclor autentic. Totodată, a descoperit noi talente ale muzicii populare mehedințene pentru care a fost și rămâne un model.

Pentru toate acestea și pentru tot ce reprezintă Petrică Mîțu Stoian în inimile mehedințenilor, am luat decizia de a promova în Consiliul Județean, un proiect de hotărâre prin care să îi acordăm cea mai înaltă distincție civică ce poate fi acordată de Consiliul Județean Mehedinți, aceea de cetățean de onoare post-mortem.

Îi vom păstra vie memoria în gândurile și inimile noastre!”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, pe pagina de Facebook a instituției. scrie fanatik.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤