Frank Pesce, Actorul Din ‘Beverly Hills Cop’ Și ‘Top Gun’, A Murit La 75 De Ani

Frank Pesce, un actor de caracter care a apărut în primele două filme “Beverly Hills Cop”, “Top Gun”, “Midnight Run” și “Miami Vice”, a murit pe 6 februarie din cauza unor complicații legate de demență. Avea 75 de ani.

Născut în 1946 în New York, Pesce i-a avut în cercul de prieteni pe Sylvester Stallone, Tony Danza și Robert Forster, printre alții. Cunoscut pentru zâmbetul său larg și personalitatea sa colorată, Pesce a apărut pentru prima dată pe ecran în 1976, ca invitat în serialul “Police Story”. De-a lungul carierei sale, a apărut în alte seriale, precum “Kojak”, “Knight Rider”, “Blue Thunder”, “The Greatest American Hero”, “Matlock”, “Who’s the Boss?” și “The Master”.

Pesce a obținut roluri mici în filmele lui Stallone “Rocky” și “Paradise Alley”, precum și în succesele de succes ale lui Don Simpson și Jerry Bruckheimer, “Flashdance” și “Top Gun”.

Într-o declarație pentru Variety, Tammy Scher, iubita lui Pesce, a declarat: “L-am întâlnit pe Frank într-un moment foarte slab al vieții mele. Mereu a spus că m-a salvat și avea dreptate. Nu am mai întâlnit pe nimeni ca el. Frank a fost o forță mai mare decât viața sau decât orice alt personaj de ficțiune, mereu amuzant, intrigant și fascinant. Nu se temea să abordeze pe oricine și să facă imediat cunoștință cu el. Celebritățile se înghesuiau să fie în preajma lui, deoarece avea o enciclopedie de cunoștințe despre muzică și filme.”

Împreună cu James Franciscus, Pesce a scris povestea filmului “29th Street”, realizat de George Gallo în 1991, care se bazează pe povestea de viață timpurie a lui Pesce, un câștigător al loteriei din New York City. Pesce a jucat în film în rolul fratelui său mai mare din viața reală, Vito, în timp ce Dan Aiello l-a interpretat pe tatăl său, iar Anthony LaPaglia a jucat rolul lui Frank.

David Permut, care a produs filmul, a spus despre Pesce: “Să spunem că Frank a fost unic în felul său ar fi un eufemism grosolan. Ne-am împărtășit dragostea și pasiunea pentru film. Pretindea că a văzut mai multe filme decât Leonard Maltin și Roger Ebert la un loc.”

Alături de Scher, lui Pesce îi supraviețuiesc fratele său, Vito Pesce; nepoatele Vanessa Pesce și Danielle Pesce; și cumnata Catherine Pesce. El va fi înmormântat la New York, vineri, la cimitirul Saint Raymond’s din Bronx.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤