Germania este în cod roșu de alertă. Până și Klaus Iohannis a transmis mesaj: „Am aflat cu tristeţe”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis condoleanțe omologului său german.

Este dezastru național în Germania, după inundațiile considerate a fi fără precedent în ultima sută de ani, care au produs zeci de victime și au silit peste 1.000 de persoane să își părăsească locuințele, pentru a se pune la adăpost.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis condoleanțe omologului său german. Berlinul se confruntă cu o adevărată criză provocată de inundațiile fără precedent.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită în SUA, s-a declarat profund afectată de situația dramatică din țara sa.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe în Germania. Pagube uriașe în vestul țării
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a informat Administraţia Prezidenţială.

„Am aflat cu tristeţe despre inundaţiile catastrofale care au provocat pagube uriaşe în vestul Germaniei în ultimele zile, soldate cu regretabile pierderi de vieţi omeneşti, sute de persoane dispărute sau rănite, precum şi importante pagube materiale.

În aceste momente de grea încercare pentru poporul german, doresc să adresez, în numele meu şi al României, condoleanţe familiilor victimelor şi urări de însănătoşire grabnică şi recuperare uşoară celor afectaţi”, se arată în mesajul şefului statului.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤