Grindină cât mingea de tenis! Oameni răniți și mașini sparte. Imagini înfiorătoare lăsate în urmă de furtună

Grindină cât mingea de tenis în sudul Franței. Imagini înfiorătoare lăsate în urmă de furtună. Disperați, oamenii spun că au suferit pagube însemnate și au nevoie de ajutor

Grindina cât mingea de tenis a făcut prăpăd în Franța, acolo unde meteorologii au transmis de urgență un cod portocaliu de furtuni. Culmea, totul s-a întâmplat în plin val de caniculă.

Grindina a făcut ravagii în Franța
Din nefericire bucățile de gheață au provocat pagube importante în agricultură. Acestea au ajuns direct pe câmp, dar au produs dezastru și în serele cultivatorilor. De asemenea, pagube importante au suferit și vehiculele surprinse de grindină.

Multe dintre ele au sfârșit cu parbrizul sau luneta sparte. Totodată caroseria autoturismelor surprinse de furtună a fost făcută praf după ce ghiulele de gheață s-au lovit de mașini.

Potrivit prefecturii din Bordeaux, furtunile cu vânturi puternice şi grindină urișă au lovit sud-vestul Franţei. Nu mai puțin de 900 de apeluri telefonice au avut de rezolvat cei de la serviciul de urgență.

În același timp, câteva mii de persoane au rămas fără electricitate şi alte 30 au fost strămutate în adăposturi de urgenţă. Mai mult decât atât, o tabără de vacanţă cu 126 de copii şi 28 de profesori a trebuit să fie evacuată, iar doi copii au suferit răni uşoare.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤