Guvernul Angelei Merkel Apără Dreptul Israelului La Legitimă Apărare, După Atacurile Masive

Guvernul german consideră că, tirurile de proiectile care au fost trase în Israel de mişcarea islamistă palestiniană armată Hamas reprezintă un ”atac terorist”, declară, vineri, Guvernul Angelei Merkel, potrivit AFP.

”Este vorba despre atacuri teroriste, care au doar scopul de a ucide oameni, fără vreo distincţie, şi de a răspândi în mod arbitrar frica”, afirmă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Guvernului din Germania, Steffen Seibert.
Guvernul Merkel constituie atacurile din Israel drept: „atacuri teroriste”
Astfel, guvernul Angelei Merkel apără ”dreptul Israelului la legitimă apărare împotriva acestor atacuri”, a mai menționat Steffen Seibert.

În timpul atacurilor din Israel, luni, 103 palestinien, printre care 27 de copii au fost uciși în Fâşia Gaza, iar alţi 580 au fost răniţi.

Conform unui bilanţ al Ministerului palestinian al Sănătăţii, şapte persoane și un copil de şase ani şi încă un militar au fost ucise.

Joi, aviaţia israliană a continuat cu bombardamentele unor instalaţii Hamas, unde sute de palestinieni au fost nevoiți să plece din propriile locuințe pentru a evita atacurilor aeriene, conform unor jurnalişti AFP.

De asemenea, Hamasul a lansat în continuare proiectile către zona
de sud a Israelului, și totodată a încercat să lanseze drone încărcate cu explozivi către Israel, conform reprezentanților armatei israeliene

➦ CITEȘTE ȘI... ➤